Demba Ba 36 yaşında futbolu bıraktı

Beşiktaş'ın Slaven Bilic döneminin iki yıldız ismi peş peşe futbolu bıraktı... Olcay Şahan'dan sonra Demba Ba da yeşil sahalara veda ettiğini açıkladı. Chelsea forması giydiği dönem Livepool'u şampiyonluktan eden golüyle de hatırlanan Senegalli yıldız, Türkiye'de 2 şampiyonluk yaşamıştı.

Senegalli golcü Demba Ba, futbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Türkiye'de Beşiktaş, Başakşehir ve Göztepe formaları giyen 36 yaşındaki futbolcu, Twitter hesabından Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak bu kararını duyurdu.

Demba Ba 36 yaşında futbolu bıraktı

SLAVEN BİLİC'İN GOLCÜSÜ

Beşiktaş'a 2012-13 sezonunun devre arasında Chelsea'den 8.5 milyon euro bonservisle transfer edilen ve attığı goller kadar mücadeleci ve sempatik kimliğiyle de taraftarın saygısını kazanan Demba Ba, 1.5 sezon sonra Çin'e transfer olarak Siyah-Beyazlılar'a para kazandırmıştı.

Futbola Fransa'da başlayan yıldız isim, Bundesliga'da Hoffenheim forması giyerken yakaladığı çıkışla Premier League'e transfer olmuş ve önce West Ham United, ardından da Newcastle United ile Chelsea formaları giymişti. Senegalli golcü Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran, Türkiye'de ise Beşiktaş ve Başakşehir formaları ile lig şampiyonluğu yaşadı.

Demba Ba Süper Lig'de 103 maçta 46 gol attı. Beşiktaş kulübü eski futbolcusu için bir mesaj paylaştı:

"2014-15 ve 2016-17 sezonlarında formamızı giyen, 2016-17 sezonunda kazandığımız Süper Lig şampiyonluğunda pay sahibi olan, saha içinde çalışkanlığı saha dışında ise beyefendi kişiliğiyle taraftarlarımızın gönlünde taht kuran Demba Ba’nın aktif futbol yaşantısını sonlandırdığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Demba Ba’ya, Türk futboluna ve Kulübümüze vermiş olduğu değerli hizmetler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar temenni ederiz."

Demba Ba 36 yaşında futbolu bıraktı ile ilgili etiketler Beşiktaş Newcastle United Demba Ba
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.