Delist nedir? Binance delist olan coin ne olur?

Kripto para dünyasında yaşanan inişli çıkışlı grafiklerden sonra delist nedir sorusu gündem haline geldi. Özellikle Binance sektöründe delist olan coinler nereye gider? Peki, delist olan coin ne olur?

Kripto para dünyası dalgalı kurlarına devam ederken yatırımcının kafası bazı sorularda karma karışık bir hale geliyor. Özellikle günümüzde milyonlarca yatırımcı tarafından tercih edilen ve bazen yüksek kazanç kapılarını zorlayan kripto paralardaki delist ifadesi merak ediliyor.

Hem dünyada hem de ülkemizde borsada yaşanan hareketlilik ile birlikte delist olan coinlerin ne olacağı yakın takibe alınıyor. Türkiye genelinde yaşanan dolandırıcılık olayları ile birlikte yaşanan dalgalanmalar ve Bitcoin (BTC) ile başlayan ve akabinde 10 binin üzerindeki kripto paranın olduğu piyasadaki hareketlilik bazı durumlarda kafa karıştırıcı hadiselere yer açabiliyor.

Delist ne demek?

Listeden çıkarmak anlamını taşıyan delist ifadesi, bir varlığın borsadan tamamen kaldırılmasıdır. Artık borsa tarafından sağlanan listeleme gereksinimlerini karşılanmaması sonucunda bu olay ortaya çıkar. Ancak bir borsanın ve varlığın listeden kaldırılması için birçok gereksinimin olması gerekmektedir. Daha sonrasında listeden çıkarılma işlemi gerçekleştirilir. Bu durum delist olarak ifade edilir.

Delist olan coin ne olur?

Kripto para borsasında bir varlık, delist edilmeden önce mutlaka duyurusu yapılır. Bir coinin delist olması söz konusu kripto paranın bazı işlem çiftlerine olması anlamını taşır. Binance tarafından delist edilen kripto para bundan sonra Ethereum’la ya da Bitcoin kesinlikle alıp satılamaz.

 

Delist nedir? Binance delist olan coin ne olur? ile ilgili etiketler Binance delist
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.