Değerli Konut Vergisi'ne erteleme bu hafta TBMM'de

Kamuoyunda birçok tartışmaya konu olan Değerli Konut Vergisi (DKV) ve esnaflara işsizlik maaşı bağlanmasını da öngören Ahilik Fonu kanun teklifi, bu hafta TBMM'ye sunulacak.

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın aktardığına göre; esnafa işsizlik maaşı bağlanmasını da içeren Ahilik Fonu ve kamuoyunda çokça tartışmalara neden olan Değerli Konut Vergisi'nin ertelenmesine yönelik kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile yeniden gözden geçirileceği ve erteleneceği müjdelenen ‘Değerli Konut Vergisi'nde (DKV) beyanname süresi başladı. Beyanname süresinde son gün 20 Şubat 2020 olmasına rağmen Değerli Konut Vergisi’nde beklenen erteleme kararı halen Meclis’e sunulmadı. Söz konusu erteleme kararını da içeren kanun teklifi bu hafta TBMM'de onaylanacak. 

ERTELEME KARARINI İBRAHİM KALIN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Değerli Konut Vergisi'nin ertelenebileceğini söylemiş, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın bir değerlendirmesi oldu. Bununla ilgili bir çalışma yapılması talimatını verdiler. Önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacak. Konuyla ilgili 1 yıllık erteleme söz konusu olabilir. Yapılacak çalışma Cumhurbaşkanımıza arz edilecek. Sonrasında bunun üzerinde bir karar verilecek. Gelen değerlendirmeleri, eleştirileri, çağrıları dikkate aldığımızı ifade etmek isteriz.'' ifadelerini kullanmıştı.

Değerli Konut Vergisi'ne erteleme bu hafta TBMM'de

ESNAF AHİLİK FONU DA MECLİS'TE

Esnafın ekonomik olarak zor duruma düşük iş yerini kapatması veya iflas etmesi durumunda gelir kaybının telafi edilmesi için Esnaf Ahilik Sandığı kurulmasına ilişkin yasa, 2017 yılında çıkarıldı.

Ancak yürürlüğü önce 1 Temmuz 2017'den, 1 Ocak 2018'e daha sonra 1 Ocak 2020'ye ötelendi. Esnaf Ahilik Fonu bu hafta Meclis'e sunulacak torba teklifle bir yıl daha ertelenecek.

Çünkü esnaf getireceği yük nedeniyle erteleme istiyor. Fona, sigortalıların her ay prime esas günlük kazançlarından yüzde 2, devletin ise yüzde 1 oranında pay aktarması öngörülüyordu. Bu arada Değerli Konut Vergisi'ndeki erteleme de bu teklifte yer alacak.

Değerli Konut Vergisi'ne erteleme bu hafta TBMM'de ile ilgili etiketler TBMM vergi Değerli konut vergisi Ahilik fonu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.