Değer Otizm Derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak: 'Engelli her birey bizim için bir değer'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yapan Değer Otizm Derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak, ''Engelli her birey bizim için bir değer. Bu nedenle de derneğimizin adını ‘DEĞER’ koyduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ve her günde bu gerçeği hatırlayalım. Hayatımızdaki bu değerler var oldukça engelleri de ortadan kaldırabileceğimize inanalım. Biz değerlerimize inanıyoruz.'' dedi.

Engelliler gününde yaptığı farkındalık çalışmalarıyla ön plana çıkan Değer Otizm Derneği, koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle bu yılki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, bir duyuru yaptı.

Değer Otizm derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak, yaptığı açıklamada, “Engelli her birey bizim için bir değer. Bu nedenle de derneğimizin adını ‘DEĞER’ koyduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ve her günde bu gerçeği hatırlayalım. Hayatımızdaki bu değerler var oldukça engelleri de ortadan kaldırabileceğimize inanalım. Biz değerlerimize inanıyoruz.” dedi.

ENGELERİ VE ÖNYARGILARI BİRLİKTE AŞALIM

Gökırmak, bu konuda ses getirecek çalışmalarıyla biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş-Galatasaray derbilerinde kongre üyesi olduğu Siyah Beyazlı takımın futbolcularının maça ellerinde “ENGELERİ VE ÖNYARGILARI BİRLİKTE AŞALIM” pankartıyla çıkmalarını sağlayarak, tüm Türkiye’nin dikkatini engellilerin üzerine çekmeyi başaran Gökırmak, “Bu söz dernek olarak bizim sloganımız. Bilinçli insan sayısını ne kadar artırabilirsek, engelli bireylerin yaşama dair zorlukların üstesinden gelmelerini o kadar kolaylaştırabiliriz. Bütün çabamız bunun için. Ancak derneğimizin yaşaması için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Yükümüz ağır, varolmaya çalışıyoruz. Bu yüzden desteğiniz de bizim için değerli” diye konuştu.

 

Değer Otizm Derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak: 'Engelli her birey bizim için bir değer' ile ilgili etiketler Değer Otizm Derneği Hatice Şule Gökırmak 3 aralık dünya engelliler günü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.