Defne Samyeli'nin Mustafa Sandal'a açtığı davada mahkemeden karar çıktı

Şimdilerde oyunculuk ve şarkıcılık yapan ünlü sunucu Defne Samyeli, şarkıcı Mustafa Sandal’ın ‘Beni Ağlatma’ isimli kitabında kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle dava açmıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mustafa Sandal'ın avukatı Elif Özpağda ile Samyeli'nin avukatı katıldı. Samyeli, Sandal'a açtığı 1 liralık tazminat davasını kaybetti. Mahkeme Mustafa Sandal’ın Defne Samyeli hakkındaki yazısının hakaret oluşturmadığını belirterek davayı reddetti.

49 yaşındaki oyuncu, sunucu ve şarkıcı Defne Samyeli, 51 yaşındaki şarkıcı ve söz yazarı Mustafa Sandal'ın 'Beni Ağlatma' isimli kitabında kendisi hakkında yazdıkları nedeniyle "basın yoluyla hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle şarkıcıdan şikayetçi olmuştu. Mustafa Sandal hakkında hazırlanan iddianamede savcılık üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen yargılamada söz konusu fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle Mustafa Sandal'ın beraatına kararı verilmişti.

 

DEFNE SAMYELİ 1 LİRALIK TAZMİNAT İSTEDİ

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; Defne Samyeli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne de başvurarak tazminat davası açtı. Mahkemeye sunduğu dilekçede, "Kitapta yer alan hayal ürünü, iftiraya varan yalan ifadeler sebebiyle Defne Samyeli kendisini haksız ve sansasyonel gündem içinde bulmuştur. Ağır eleştirilere maruz kalmıştır. Mustafa Sandal, Defne Samyeli'nin ismini kullanarak kitabının reklamını yapmıştır. 1 lira manevi tazminat ödenmesini ve kitabın toplatılmasını talep ediyoruz" dedi.

 

'REKLAM İÇİN BUNU KULLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Mustafa Sandal avukatı Elif Özpağda aracılığıyla mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde 1 liralık tazminat davasına karşı olarak, ''Mustafa Sandal müzik alanında söz yazarı, besteci ve yorumcudur. Albümleri toplamda 14 milyonun üzerinde satış yapmıştır. Mesleğinde başarılı bir sanatçıdır bu nedenle kitabının reklamı için Defne Samyeli'yi kullanması söz konusu değildir. Müvekkilimin buna ihtiyacı yoktur'' diyerek davanın reddini talep etti.

SAMYELİ, SANDAL'A AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

Defne Samyeli'nin İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mustafa Sandal'ın avukatı Elif Özpağda ile Samyeli'nin avukatı katıldı. Mahkeme taraflara son sözlerini sorduktan sonra kararını açıkladı. Mustafa Sandal'ın kitaptaki yazısının tazminat koşullarını oluşturmadığını belirten mahkeme, Defne Samyeli'nin 1 liralık tazminat davasının reddine karar verdi.

 

 

Defne Samyeli'nin Mustafa Sandal'a açtığı davada mahkemeden karar çıktı ile ilgili etiketler Defne Samyeli Mustafa Sandal mahkeme dava tazminat davası İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.