Defineci kendi kazdığı kuyuya düştü!

Bursa'da define bulmak için kazdığı 42 metrelik çukura düşen bir kişi, saatlerce süren kurtarma operasyonunun ardından çukurdan sağ salim çıkarıldı.

Olay, sabah saatlerinde Orhangazi’ye bağlı Çeltikçi Mahallesi'ne yakın ormanlık Papaz Uçtu mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, daha önceden define aramak için açıldığı belirlenen 42 metrelik bir kuyuda define aramak için bölgeye gelen M.B. (45), H.S. (40) ve A.K.Y. (37) isimli 3 kişi kuyuda define aramak istediler. Definecilerden A.K.Y. kuyunun başında bulunan ve daha önceden yerleştirildiği açıklanan vinç ile 42 metre derinliğindeki kuyuya inmek istedi.

A.K.Y., vinç ile kuyuya indiği esnada vincin çelik halatı kuyuya yaklaşık 3 metre kala boşalınca defineci kuyuya düştü. Arkadaşları kuyuya düşen diğer iki arkadaşı ise durumu jandarmaya haber verdi. A.K.Y.'nin kurtarılması için AFAD, UMKE, 112 sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri ve jandarma ekipleri olay yerine geldi.

Arazinin sarp olmasından dolayı belli bir bölgeden sonrasını yürüyerek olay yerine ulaşan ekipler kuyuya saldıkları halatlar vasıtası ile yaklaşık üç buçuk saat sonra A.K.Y.'yi kurtardı. Yaralı halde kuyudan çıkarılan şahıs, ekiplerin elinde yaklaşık 500 metre yükseklikten ambulansın beklediği arazi yoluna kadar indirildi. Burada ambulansa konan yaralı, Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

JENERATÖRLERİ BİLE VARDI

Şahısların Papaz Uçtu mevkisindeki kuyuda define aradıkları ve bölgede kuyuya inmek için kullandıkları bir vinç, jeneratör ve birçok malzemeye de jandarma el koydu. Şahıslardan M.B. ve H.S. kontrolleri sonrasında ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna sevk edildi.

Defineci kendi kazdığı kuyuya düştü! ile ilgili etiketler Bursa Jandarma AFAD define
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.