DEAŞ'lı teröristlere vatandaşlık mı verildi?

Terörle irtibatlı oldukları için mal varlıkları dondurulan 377 kişi arasında yer alan 8 DEAŞ'lı teröriste "Türk vatandaşlığı verildiği" iddiası tartışma yarattı. Ancak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin Türk vatandaşı olmadıkları belirtildi.

FETÖ, DEAŞ ve PKK mensubu 377 ismin mal varlıklarının dondurulmasının ardından, bu kişiler arasında yer alan 8 DEAŞ'lı teröriste "Türk vatandaşlığı verildiği" iddiası ortaya atıldı.

İlk olarak Ankaragazetecisi.com’dan Alican Uludağ’ın gündeme getirdiği iddia, başta TELE 1 olmak üzere muhalif medyada geniş yer buldu. 

DEAŞ'lı teröristlere vatandaşlık mı verildi?

Ancak kısa süre sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklama ile söz konusu kişilerin hiç bir şekilde Türk vatandaşı olmadıklarının tespit edildiğini duyurdu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"FETÖ, DEAŞ, PKK/PYD ve DHKP-C yöneticileri ve örgüt üyesi toplam 377 kişi, kuruluş ve organizasyonun Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kararda yer alan DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı/ iltisaklı kişilerden bazılarının Türk vatandaşlığı kazandıkları yönünde manipülatif ve gerçek dışı iddialar ortaya atıldı. Söz bu iddialar aslısız olup, iddia sahibinin spekülasyonlarından ibarettir.

Bahse konu iddialar incelendiğinde bu 8 kişinin hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..."

DEAŞ'lı teröristlere vatandaşlık mı verildi? - Resim : 2

O GAZETECİDEN YENİ AÇIKLAMA

Diğer yandan, iddianın sahibi gazeteci Alican Uludağ bakanlığın yalanlaması üzerine sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak iddiasının arkasında durduğunu belirtti.

Uludağ Twitter hesabından şu mesajı paylaştı;

"“Yalan”, “spekülasyon" dediğiniz haberin belgesi. İsimlerin karşısına “TC vatandaşı" ibaresini ben yazmadım. Belge Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait."

DEAŞ'lı teröristlere vatandaşlık mı verildi? - Resim : 3

DEAŞ'lı teröristlere vatandaşlık mı verildi? ile ilgili etiketler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.