DEAŞ'lı teröristi bu imajı da kurtaramadı

Emniyet ekiplerinin DEAŞ terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalarında, Ürdün uyruklu A.Z.A.A.D. isimli DEAŞ terör örgütü mensubu şahıs dün Sakarya’da yakalandı. Terör örgütü DEAŞ'ın sözde "eğitim bakan yardımcısı"nın Sakarya'da yakalanması, örgütün Türkiye içinde kamufle olma yöntemlerini ve sosyal medyayı nasıl propaganda aracı olarak kullandıklarını da ortaya koydu.

Ürdün uyruklu A.Z.A.A.D., yasadışı yollardan girdiği Türkiye'ye girip Sakarya'ya yerleşti. Sahte kimlik ve yeni bir görüntü ise yeni hayatının anahtarı oldu. Saçlarını atkuyruğu şeklinde bağladı, sakalını düzeltti, modern kıyafetler giydi. Ancak tüm bu imaj oyunu yakalanmasını engelleyemedi.

HÜCRE EVİNDE BİRA ŞİŞELERİ

DEAŞ uzmanları, örgüt mensuplarının kendilerini gizlemek için öncelikle kılık kıyafet, saç, sakal değiştirme ve asosyal bir yaşam tarzı benimsediklerinin altını çiziyor. 26 Ekim 2016'da Diyarbakır'da 7 DEAŞ mensubunun öldürüldüğü hücre evinden çıkan bira şişeleri de bu yöntemin bir parçasıydı.

Bira şişeleri kapı önüne koyularak içki içiyor görüntüsü veriliyor ya da birayı yüzlerine sürerek kokmasını sağlıyorlardı.

DEAŞ'lı teröristi bu imajı da kurtaramadı ile ilgili etiketler DEAŞ terör terörist Sakarya terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.