DEAŞ'in vahşice öldürdüğü arkeoloğun kalıntıları bulundu

Suriye'de DEAŞ'ın yıkıp geçtiği antik kent Palmira'daki paha biçilmez eserleri korumak için canını fede eden 82 yaşındaki arkeolog Khaaled Asaad'ın kalıntıları iki kişinin cesedi ile birlikte bulundu.

Suriye’nin Palmira kentinde terör örgütü DEAŞ tarafından infaz edilen 3 kişiye ait ceset bulundu. Cesetlerden birinin kalıntılarının 2015 yılında antik kentlerden Palmira’daki tarihi eserleri korumaya çalışırken DEAŞ tarafından 82 yaşında öldürülen arkeolog Khaaled Asaad’a ati olduğu açıklandı.

Cesetlerden birininar keolog Khaaled Asaad'a ait olduğu DNA testi ile ortaya çıktı.

GÜNLERCE İŞKENCE EDİLDİ

Khaaled Asaad, 2015 yılında terör örgütü DEAŞ tarafından alıkonuldu. DEAŞ’ın Suriye’de yapılanmasından önce bazı tarihi eserler, hasar görme ihtimalleri nedeniyle bölgelerden taşınarak saklanmıştı.

Terör örgütü DEAŞ, alıkoydukları Asaad’ı sorgulayarak bu eserlerin nerede saklandığını öğrenmeye çalıştı ancak Asaad, bu bilgiyi teröristlerle paylaşmayı reddetti. Asaad daha sonra DEAŞ tarafından infaz edildi ve cansız bedeni kent merkezindeki antik sütunlardan birine asıldı.

(DHA)

DEAŞ'in vahşice öldürdüğü arkeoloğun kalıntıları bulundu ile ilgili etiketler Suriye Keşif Arkeolog
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.