DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden Bilal el-Sudani Somali'de öldürüldü!

ABD, Somali'de düzenlenen operasyonda DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden Bilal el-Sudani'nin 10 militanla birlikte öldürüldüğünü duyurdu. El-Sudani, DEAŞ'ın Afganistan'daki Horasan kolunun faaliyetlerini de finanse ediyordu.

Amerikalı yetkililer, özel kuvvetlerin Somali'nin kuzeyinde dağlık alanda bir mağarada olduğu tespit edilen Bilal el-Sudani'yi yakalamak için operasyon düzenlediğini, el-Sudani ve diğer militanların çıkan çatışmada öldürüldüklerini söyledi.

Bilal el-Sudani'nin, DEAŞ'IN Afrika'da ve diğer bölgelerde yayılmasında ve faaliyetlerinin finansmanında önemli rol oynadığı iddia ediliyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Amerikalı yetkili, el-Sudani'nin 10 yıl önce Eş-Şebab örgütünden DEAŞ'a katıldığını, daha önce Eş-Şebab için savaşçı bulup eğittiğini söyledi.

 HORASAN KOLUNU FİNANSE EDİYORDU

Aynı yetkiliye göre el-Sudani, DEAŞ'ın Afganistan'daki Horasan kolunun faaliyetlerini de finanse ediyordu.

ABD Hazine Bakanlığı, el-Sudani'yi 2012'de yaptırım listesine almıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "başarılı bir terörle mücadele operasyonuna" imza attıklarını söyledi. Austin, operasyonda hiçbir sivilin zarar görmediğine dikkat çekti. Uzmanlara göre, ABD'nin, öldürülmesi ya da yakalanması için çok daha az riskli olan İHA'ları kullanmayıp özel kuvvetlerini bölgeye gönderilmesi, Bilal el-Sudani'nin DEAŞ için ne kadar önemli bir isim olduğunu gösteriyor. ABD yetkilileri, Amerikan Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), planlanması aylarca süren operasyonu geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına sunduğunu, Biden'ın da hafta başında operasyona onay verdiğini söyledi. Yetkililer, Somali hükümetinin de operasyonla ilgili olarak önceden bilgilendirildiğini açıkladı.

DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden Bilal el-Sudani Somali'de öldürüldü! ile ilgili etiketler ABD DEAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.