DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi. Bakan Soylu, yaptığı açıklamada DEAŞ'lı teröristlerin siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye'ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğunu söyledi. Yakalanan Mahmut Özden'in 2017’de IŞİD Adana Emiri’yken birkaç kez gözaltına alınıp serbest kaldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, emniyet teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini bildirerek, "DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı." bilgisini verdi. 

YAKALANAN TERÖRİST ELE VERDİ

Bakan Soylu daha sonra Giresun'da gazetecilere şu bilgileri paylaştı:

"Eylem yapacağını değerlendirdiğimiz bir DEAŞ terör örgütü mensubu kalaşnikofuyla ele geçirildi. Onun üzerinden ciddi bir araştırma başlatıldı. Netice itibariyle sözde emir Mahmut Özden'e ulaşıldı. En nihayetinde evinde yapılan aramalarda, bir dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye'den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye'de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye'ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye'ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

DEAŞ'a baktığınızda hiç yapmaması gereken eylemleri de planladıklarını görüyorsunuz. Arkasında başka işler var. Arkadaşlarım buna da bakıyor

Operasyon devam ediyor. Onunla bağlantılı sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu. Elbette ki Emniyet Teşkilatımıza, İstihbarat Teşkilatımızı, MİT İstihbaratımızı İstanbul Emniyetimizi tebrik ediyorum. Hakikaten önemli bir çalışmayı ortaya çıkardılar."

CNN TÜRK istihbarat şefi Nihat Uludağ da şu notları paylaştı:

"Son zamanların en önemli ve en büyük operasyonlarından bir tanesi. Aylar süren bir operasyon bu. İlk operasyon geçen haftaydı. Önemli bir DEAŞ bombacısı alınmıştı. Kalaşnikof silahlarla ele geçirilmişti, Reina saldırganı gibi Taksim'de katliam yapmayı planlıyordu. İstanbul Terörle Mücadele ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü onu adım adım izledi. Binlerce saatlik kamera görüntüleri izlendi ve o zanlı yakalanmıştı.

O zanlının yakalanmasıyla operasyon bitmedi. Kimlerle irtibatlı olduğu, hangi lojistik hücrelerden destek aldığını ve bomba ve mühimmatın o zanlıya nerelerden geldiğini İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tespit etti. Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı operasyon yapıldı ve DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri gözaltına alındı. Çok sayıda lojistik destek sağlayan DEAŞ'lı teröristler de gözaltında diyebiliriz.

Eylem planları ele geçirildi, lojistik birimler ele geçirildi. Örgütün şuan üst düzey yapısıyla ilgili önemli bir bilgi İstanbul Emniyeti'nin elinde. Bu operasyonların devamının geleceğini düşünüyoruz."

GAZETECİLERE ÖPÜCÜK ATMIŞ

Öte yandan Mahmut Özden’in 2017’de IŞİD Adana Emiri’yken birkaç kez gözaltına alınıp serbest kaldığı ortaya çıktı. Üç yıl önce IŞİD Adana Emiri iken gözaltına alınıp serbest kalan Özden’in o zaman sağlık kontrolüne götürülerken gazetecilere öpücük attığı ortaya çıktı.

 

DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri yakalandı ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Operasyon İçişleri Bakanı DEAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.