DEAŞ'ın büyük planı bozuldu! Sdney'den kalkan Dubai uçağını patlacaklardı...

Avustralya yerel medyası, yolcu uçağını infilak ettirmeyi planlayan şüphelilerin gözaltı görüntülerini yayınladı. Polis, Sydney kentinde beş ayrı eve baskınlar düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında bir baba oğul da bulunuyor. Havaalanında ise alınan önlemler nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor...

Avustralya'da bir yolcu uçağını bomba patlatarak düşürmeyi planlayan ekibin yakalanmasıyla, ev baskınları başladı.

Milliyet'in haberine göre, Dört kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından polis Sydney kentinde beş ayrı eve daha baskın yaptı. Operasyon yapılan semtler Surry Hills, Lakemba, Punchbowl ve Wiley Park.

Polisin patlayıcı yapımında kullanılan birçok maddeye el koyduğu da bildirildi.

avustralya2

DEAŞ'TAN İLHAM ALMIŞLAR

Yerel medya, ekibin uçağı patlatma planını terör örgütü DEAŞ'tan ilham alarak hazırladığını aktarıyor. Sewen News kanalına göre, ekip ev yapımı bombayı Sydney'den Ortadoğu'ya giden bir uçakta infilak ettirecekti. Muhtemelen de rota, Dubai olacaktı.

avustralya5

Planda uçaktaki yolcuları sülfüre dayanan bir gazla zehirleyerek öldürmek de vardı. Planın bu kısmını Suriye'deki DEAŞ militanları hazırladı.

avustralya7

GÖZÜ BAĞLANDI

Yakalananlar arasında yer alan baba ile oğul, Lübnan asıllı Avustralyalı.

avustralya1

Yerel medya ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin fotoğraflarını da yayınladı. Şüphelilerden birinin başını çarşaf benzeri beyaz bir örtüyle kapattığı görülüyor.

avustralya4

Gözaltındaki bir diğer şüphelinin ise gözleri bir bandajla bağlı.

HAVALİMANLARINDA UZUN KUYRUKLAR

Gözaltıların ardından havalimanlarında olağanüstü tedbirler alındı, yolcuların geçirildiği kontroller nedeniyle uzun kuyruklar oluşmuş durumda.

avustralya3

Yolcular, uçak iniş ve kalkışlarında rötarlar olabileceği yönünde uyarılıyor.

Avustralya polisi de havalimanlarındaki denetimlerini artırdı.

avustralya6

Uluslararası ajanslar, havalimanlarında devriye gezen polislerin fotoğraflarını servis ediyor.

avustralya8

Başbakan Malcolm Turnbull, uçağı düşürme planını önlediklerini hafta sonu açıklamıştı. Turnbull, ayrıca ülkedeki havaalanlarında ek önemler alındığını da duyurmuştu.

avustralya9

avustralya10

DEAŞ'ın büyük planı bozuldu! Sdney'den kalkan Dubai uçağını patlacaklardı... ile ilgili etiketler Avustralya Dubai sydney uçak kaçırma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.