DEAŞ’a büyük darbe! MİT’in yakaladığı Al Sumaidai ile ilgili gerçekler ilk kez SuperHaber’de!

 MİT operasyonunun büyük ses getiren detayları SuperHaber’in yeni dosyasında...

Türk istihbaratı ve polisi, geçen günlerde İstanbul’da son derece başarılı bir operasyon yaptı. Operasyonda hedef, İstanbul’da olduğu tespit edilen ve takibi yapıldıktan sonra kimliği netleşen deaş’ın üst düzey isimlerinden Abu Zeyd/Üstad Zeyd kod adlarını kullanan Beşar Hattab Ghazal Al-Sumaidai yakalandı.

Operasyonun önemli detayları basına yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aslen ıraklı ve bir aşiretin önde gelenlerinden olan, terör örgütünde sözde kadılık, eğitmenlik ve adalet bakanlığı yaptığı belirlenen şüphelinin istanbul'da izine ulaştıktan sonra teknik ve fiziki takibini sürdürdü.

Güvenlik kamerasına yansıyan takip görüntülerinde şüphelinin peruk, güneş gözlüğü ve cerrahi maske takıp sokaklarda dolaştığı, bir iş yerine girmek için beklerken arkasını kontrol ettiği ve kalabalık bir noktada yürüdüğü anlar yer aldı.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, verdiği sözde fetvalarla terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda birçok masumun öldürülmesine neden olduğu tespit edilen Sumaidai'nin yakalanması için titiz bir çalışma yürütüldü. İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin yaklaşık 7 ay sonunda Sarıyer'de evinin adresini belirledi.

Burada teknik ve fiziki takibini sürdüren polisler, Bashar Hattab Ghazal al Sumaidai'nin sakalını kestiğini, peruk ve gözlük takıp kılık değiştirerek sokaklara çıktığını tespit edip çalışmalarını tamamladı. Şüpheli, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın düzenlediği ortak operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu savcılığı tarafından ifadesi alınan şüpheli Sumaidai, 9 Eylül'de "Anayasa'yı ihlal" suçundan tutuklandı.

Sumaidai’nin terör örgütü deaş’ın üst düzey elebaşı olduğu yönünde basında bilgiler yer aldı. Ancak elebaşının ismi, örgütün 3 şubat’ta abd tarafından İdlib’te öldürülenlideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’den sonraki lideri olduğu yönünde bilgiler ve raporlar ortaya çıktı.

SuperHaber'in yaptığı araştırma, Sumaidai’nin önceki iki lideri öldürülen terör örgütünün üçüncü lideri olduğu yönünde bilgileri doğrulamakta.

İstanbul'da yakalanan DEAŞ’lı Sumaidai aslında kim? Bağdadi ve Kureyşi'nin hocası olan isim, terör örgütünün son lideri mi? DEAŞ’ın en önemli üst düzey ismi terörist Al Sumaidai’nin yakalanması terör örgütü açısından ne anlama geliyor?

Sorularının yanıtları ve MİT operasyonunun büyük ses getiren detayları SuperHaber’in yeni dosyasında!

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

DEAŞ’a büyük darbe! MİT’in yakaladığı Al Sumaidai ile ilgili gerçekler ilk kez SuperHaber’de! ile ilgili etiketler DEAŞ MİT emniyet SuperHaber Al Sumaidai

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.