DEAŞ, Irak'ta tekrar hortluyor mu?

Irak’ın Türkmen kenti Kerkük’te bulunan Beşir kasabası yakınlarında, terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda Haşdi Şabi Türkmen gücünün bir mensubu hayatını kaybetti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Irak’ın Türkmen kenti Kerkük’te bulunan Beşir kasabası yakınlarında, terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda 2. Tugay Haşdi Şabi Türkmen gücünden Hasan Ahmet hayatını kaybetti.

DEAŞ, Irak'ta tekrar hortluyor mu?

Irak ve Suriye’de örgütlenen terör örgütü DEAŞ, Türkmenlere karşı saldırılarını sürdürüyor.

DEAŞ, TEKRAR HORTLUYOR MU?

Korkunç infazları ile bulundukları yerlerdeki halkta büyük korku yaratan DEAŞ, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

KENDİLERİNE KATILMAYAN TÜRKMENLERİ HEDEF ALDILAR!

DEAŞ’ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor. Uluslararası gözlemciler, DEAŞ’ın kendilerine katılmayan Türkmenler karşı eskiden gelen kin ve nefret duygularının, örgütünün intikam alma saldırılarının en önemli nedenleri arasında olduğunu ifade ediyorlar.

 

DEAŞ, Irak'ta tekrar hortluyor mu? ile ilgili etiketler Saldırı kerkük türkmenler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.