DDK Başkanı Arıncı'dan KPSS soruları açıklaması: İlk izlenimde problemli bir durumun varlığını gördük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS sorularıyla ilgili inceleme talimatı vermişti. Bunun üzerine Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, ilk izlenimlerinde problemli bir durumun varlığını gördüklerini ve kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacaklarını bildirdi.

Sosyal medyada, 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavlarında bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

ÖSYM, iddiaların asılsız olduğuna dair paylaşım yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddialar üzerine Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) inceleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, sosyal medyadan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KPSS ile ilgili iddialar konusunda Devlet Denetleme Kurulu tarafından çalışmalara başlanmıştır." açıklaması yaptı.

DDK Başkanı Arıncı'dan KPSS soruları açıklaması: İlk izlenimde problemli bir durumun varlığını gördük

Arıncı, Dijital Yayıncı Adem Metan'a yaptığı açıklamada ise, ilk izlenimlerinde problemli bir durumun varlığını gördüklerini, kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacaklarını ve tablonun netleşeceğini belirtti.

DDK Başkanı Arıncı'dan KPSS soruları açıklaması: İlk izlenimde problemli bir durumun varlığını gördük - Resim : 2

 

 

DDK Başkanı Arıncı'dan KPSS soruları açıklaması: İlk izlenimde problemli bir durumun varlığını gördük ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖSYM 2022 KPSS soruları kpss soruları yunus arıncı devlet denetleme kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.