'Dayan Yüreğim' dizisi set ekibi ve oyuncuları Endemol’dan haklarını istiyor!

Paramparça, Dayan Yüreğim, Evlat Kokusu dizilerinin oyuncuları ve set ekibi, paralarını alamadıkları gerekçesiyle Endemol Shine'a karşı direnişe geçti.

Oyuncular ve televizyon emekçilerinin Endemol Shine Türkiye’ye yönelik tepkisi dinmiyor. Bir hafta önce Dayan Yüreğim dizisinin oyuncuları, yönetmeni ve set ekibi, şirketin Levent'teki binasına gidip haklarını almayı talep etmiş, ancak karşılarında muhatap bulamamıştı.

Şirketin diğer yapımları Paramparça ve Evlat Kokusu da Dayan Yüreğim ekibiyle birlikte hareket etmeye karar verdi. Oyuncular, dizilerin bitmiş olmasına rağmen, alacaklarını tahsil edemediklerini belirterek, bugün saat 16.00’da tekrardan şirketin Levent’teki binasının önüne gideceklerini duyurdu.


Sarp Apakkaya’nın Twitter’dan paylaştığı ekiplerin açıklamasın da şöyle denildi: “Dizilerin tamamı bitmiş olmasına rağmen, alacaklarımızı tahsil edemedik. Ödeme takviminden haberimiz yok ve karşımızda bir muhattap bulamıyoruz. “60 ülkeye satıldı” ibaresiyle övünüp hem de çalışanlarının emeklerini ödenmemiş olması da ayrıca bir çelişkidir. Çeşitli iletişim yolları kurmayı denedik, herhangi bir geri dönüş alamadığımız için.

ŞİRKET ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAKLAR

Yönetmen, yazar, oyuncular, tedarikçiler, teknik ekipleri ile beraber tüm hak edişlerin ödenmesi, aksi taktirde tüm yasal haklara başvurulacağı ve her türlü medya aracılığı ile duyurulacağını belirten bir basın açıklaması için 14.06.2016 Çarşamba günü saat 16.00’da şirket binasına gitme kararı aldık. Tüm kamuoyuna duyurulur.”
Ekip, geçen hafta Endemol Shine’ın Levent’teki binasına gidip alkışlı protestoda bulunmuştu.

rtuturturt

ÇEKİMLERİN YAPILDIĞI KÖŞKÜN DE KİRASINI ÖDEMEDİ

Öte yandan Hürriyet’in haberine göre ise şirketin dizi çekimlerinin yapıldığı köşkün de kirası ödenmedi. Kirayı tahsil etmek için harekete geçen mülk sahibi, şirketi dava etti. Kiralara karşı tamamı sponsorlu 190 parça eşya ‘Kiralayanın Hapis Hakkı’ kapsamında haczedildi.

'Dayan Yüreğim' dizisi set ekibi ve oyuncuları Endemol’dan haklarını istiyor! ile ilgili etiketler oyuncu set ekibi alacak
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.