Davutoğlu'ndan tepki çeken açıklama...

Yeni parti kuracağı konuşulan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Financial Times'a konuştu.

Davutoğlu gazeteye yaptığı açıklamada ''AK Parti bir zamanlar adalet, özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğüne değer verirdi. Ancak son üç yılda gözlemlediğim kadarıyla hayatımız boyunca saygı duyduğumuz bu temel değerler göz ardı ediliyor.'' ifadelerini kullandı.

FETÖ'YÜ MÜ SAVUNUYORSUN

Davutoğlu'nun bu açıklamaları özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Davutoğlu'nun 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin olduğu tarihi işaret etmesi vatandaşlardan tepki çekti. FETÖ ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri düşünce, ifade özgürlüğüne darbe gibi gösteren açıklamaları sosyal medya kullanıcıları tarafından ''FETÖ'yü mü savunuyorsun?'' tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar Davutoğlu'nun açıklamalarına ''Evet son yıllarda gözle görülür bir sıkıntı var ama ülke bir darbe ve rejim tehlikesi geçirdi. Davutoğlu bunları söylerken temel hak ve özgürlükleri mi dert ediyor yoksa fetöcülerin tasfiyesini mi kabullenemiyor? Sınırları belirlemeden ortaya konuşması beni rahatsız ediyor.'' şeklinde yorumlarda bulundu.

Davutoğlu'ndan tepki çeken açıklama... ile ilgili etiketler FETÖ Ahmet Davutoğlu 15 Temmuz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.