Davutoğlu o sözlerine açıklık getirecek mi?

Yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçtiğimiz cumartesi Sakarya'da yaptığı açıklamalar günlerdir tartışılıyor.

Ahmet Davutoğlu'nun "Terörle mücadele konusunda bizi bugün eleştirenler eski defterler açılırsa insan içine çıkamaz... MHP’den suçlamalar geliyor. Biz mücadele ederken 17 Ağustos’ta götürdüğümüz 4 hükümet teklifine de hayır dedi ve bizi terörle mücadelemizde tek başımıza bıraktılar" sözleriyle MHP'yi hedef aldı.

Diğer yandan, Davutoğlu'nun bu sözleri bazı çevreler tarafından sadece, "Terörle mücadele konusunda bizi bugün eleştirenler eski defterler açılırsa insan içine çıkamaz..." bölümü üzerinden manipüle edilerek AK Parti hedef alındı.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas ise bugün köşesinde söz konusu tartışmaları masaya yatırdığı köşe yazısına, "Davutoğlu ne demek istiyorsa keşke açık açık söyleseydi" başlığını verdi.

Barlas yazısında, "Davutoğlu’nun esrarlarla dolu sözlerini anlamak tabii ki kolay değil. Acaba birilerinin 7 Haziran sonrasındaki koalisyon ihtimalini bertaraf edip 1 Kasım’daki erken seçimi zorlamak için terörü köpürttüğünü mü söylemek istiyor?" ifadelerini kullandı.

O SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRECEK Mİ?

Tartışmalar sürerken Davutoğlu cephesinden bugün yeni bir adım geldi. Davutoğlu, yarın Saadet Partisi’nin kanalı TV5'te Suat Toktaş'ın moderatörlüğünde Düşünme Vakti adlı programa katılacak.

Davutoğlu'nun söz konusu sözlerine de bu programda açıklık getireceği belirtildi.

TV5 ise, Davutoğlu'nun programa katılacak olmasını şu sözlerle duyurdu:

"Ahmet Davutoğlu TV5'te... 'Terörle mücadele defteri açılırsa' sözüyle neyi kastetti, kimi hedef aldı? Yeni yol haritası ne olacak? Seçilmiş son başbakan Ahmet Davutoğlu, Suat Toktaş'ın sunduğu Düşünme Vakti'nde soruları yanıtlıyor. #DüşünmeVakti yarın 20.30'da TV5'te..."

Davutoğlu o sözlerine açıklık getirecek mi?

 

Davutoğlu o sözlerine açıklık getirecek mi? ile ilgili etiketler AK Parti MHP Saadet Partisi Ahmet Davutoğlu terör
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.