Davut Güloğlu ile Sıla'nın söz düellosu mahkemede devam ediyor

Sanatçı Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasındaki davalara bir yenisi daha ekleniyor. Güloğlu, avukatı aracılığı ile Anadolu Adliyesi Savcılığı’na bir dilekçe verip, dilekçesinde kazandığı bir davayı da örnek göstererek, ”Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile aşağılama” suçu nedeniyle Sıla'nın cezalandırılmasını istedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Karadenizli ünlü sanatçı Davut Güloğlu ile yine bir başka tanınmış sanatçı Sıla arasında,15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası başlayan söz atışmalarının ardından çeşitli davalar açılmıştı.

SILA HAKARET DAVASINI KAZANMIŞ,TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Ünlü iki sanatçı arasında başlayan söz kavgasında Sıla'nın şikayeti üzerine, Davut Güloğlu'na hakaret suçundan 8 bin 500 TL adli para cezası verilmişti. Sıla hakaret suçundan ceza alan Güloğlu'na bir de 60 bin TL'lik manevi tazminat davası da açmıştı.

Davut Güloğlu ile Sıla'nın söz düellosu mahkemede devam ediyor
Ayşe Karagöz, Öykü Uçkunkaya, Fırat Söylemez, Meysa Macolar, Furkan Yivli

DAVUT GÜLOĞLU YENİDEN YARGILAMA İSTEMİŞTİ

Bu dava üzerine, Gençoğlu'na 4 yıl önce küfür ettiği gerekçesiyle “hakaret” suçundan 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılan Güloğlu, yargılamanın yenilenmesi talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Davut Güloğlu avukatı Fırat Söylemez aracılığıyla yargılamanın yenilenmesi için İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Avukat Söylemez tarafından sunulan dilekçede, Davut Güloğlu’nun cezasının infazının durdurulması ve beraati talep edilmişti.

DAVUT GÜLOĞLU SILA İÇİN SUÇ DUYURUDUNDA BULUNDU


Güloğlu ile Sıla arasındaki davalara bir yenisi daha ekleniyor. Güloğlu, avukatı Fırat Söylemez aracılığı ile bugün Anadolu Adliyesi Savcılığı’na bir dilekçe ile başvurdu. Güloğlu suç duyurusu dilekçesinde, kazandığı bir davayı örnek göstererek sanatçı Sıla hakkında,”Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçu nedeniyle cezalandırılmasını istedi.

Davut Güloğlu ile Sıla'nın söz düellosu mahkemede devam ediyor - Resim : 2
Davut Güloğlu’nun avukatı Fırat Söylemez ve ekibi bugün Anadolu Adliyesi’ne giderek sanatçı Sıla hakkında suç duyurusunda bulundular.

 GÜLOĞLU’NUN AVUKATI SÖYLEMEZ AÇIKLAMA YAPTI

Davut Güloğlu’nun avukatı Fırat Söylemez,adliyede verdiği şikayet dilekçesi sonrası bir açıklama yaptı. Söylemez açıklamasında,şikayet dilekçesinin gerekçelerini şöyle sıraladı;

“Bilindiği üzere 15 Temmuz Hain Darbe girişimi sonrasında, müvekkilimiz Davut GüloğLu’nun da aralarında bulunduğu birçok sanatçı, Yenikapı'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler mitingine katılmış, vatan müdafaası için bedenlerini siper ederek şehitlik mertebesine yükselmiş kardeşlerimizin yakınları ve yaralanmış gazilerimiz ile bir araya gelerek bu alçak saldırıyı lanetlemişlerdir.

Bu birlik duygusu ile bir araya gelip tek vücut olan sanatçı ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen mitinge katılıp katılmayacağı sorulan Sıla Gençoğlu cevaben ''Hayır, katılmayacağım ve böyle bir şovun içerisinde yer almayacağım'' şeklinde beyanda bulunmuş ve halen kamuoyunun ve devlet ricalinin tepkisine neden olmuş ve bu tepki kamuoyunun da tepkisine neden olmuştur.''

“YEREL MAHKEME ELEŞTİRİYİ HAKLI BULDU!”

Avukat Söylemez açıklamasında, müvekkili Güloğlu’nun eleştirisini yerel mahkemenin haklı bulduğunu belirterek,”Hatta dönemin Kültür Ve Sanat Bakanı Mehmet Ersoy ''Sıla konseri iptal mi edildi'' başlıklı soruya, ''Devletimiz, milletimizin sesini duyar, dinler ve gereğini yapar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.'' şeklinde beyanda bulunmuştur. Müvekkilimiz Davut Güloğlu’da tepki gösterenler arasında yer almış ve vatanını sevmeyenlere yönelik eleştirilerde bulunmuş, bu eleştirilere karşı Sıla'nın açtığı tazminat davasında ise Yerel Mahkeme ''Davut Güloğlu’nun eleştirilerinin vatani değerlerin en üst düzeyde olduğu bir dönemde ve vatanını sevmeyenlere yönelik bir eleştiri '' olduğuna dair kanaatte bulunup bu yönde hüküm tesis etmiştir.” dedi.

“KESİNLEŞEN CEZAYA İTİRAZ ETTİK''

Avukat Söylemez açıklamasının devamında, Davut Güloğlu aletine verilen davaya itiraz ettiklerini belirti ve “Müvekkilimizin yorum ve eleştirilerinin 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitleri mitingine katılım ile darbe girişim ile ilgili söylenen tüm olumsuz beyanlara karşı ve vatanını sevmeyenlere yönelik genel ifade ile söylendiği ve vatani değerlerin en üst düzeyde olduğu dönemde söylenen bu eleştirisel yaklaşımın da haksız tahrik hükümleri çerçevesinde söylendiği tescillenmiştir. Mahkemenin bu hükmü,yeni delil niteliğinde olduğundan, yapılan eleştiri ile alakalı alınan ve kesinleşen ceza, yargılamanın yenilenmesi başvurusu halen derdest olup Mahkemece değerlendirme aşamasındadır.” ifadesini kullandı.


DAVUT GÜLOĞLU SILA İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Karadenizli sanatçı Davut Güloğlu adına,savcılığa Sıla için suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Söylemez, ”Bugün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığımız suç duyurusu ise, bu davaya konu olan ve Sıla Gençoğlu tarafından bu hain darbe girişimine karşı gerçekleştirilen Demokrasi Ve Şehitler Mitingine katılanlara yönelik ''Şov yapıyorlarsöyleminin TCK'nın 216/1. Maddesi gereğince ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”suçunun oluştuğu ve yasal unsurlarının gerçekleştiği gerekçesiyle yapılmıştır.

Ülkemiz süregelen geçmişinden bu yana, şikayet konusu vakıaya benzer olaylara şahit olmuş, söz konusu olaylar toplumumuzun büyük kesiminde büyük tepki yaratmıştır. Örneklemek gerekirse Sivas/ Madımak ve Maraş olayları halkın büyük kesimi arasında din farklılıklarına yol açmasına ve kin ve düşmanlığa , tahrik etmeye sebebiyet vermiştir. Şüphesiz ifade özgürlüğü tüm demokratik ve hukuk devletlerinde esastır ancak sınırsız özgürlüğün anarşi doğuracağı da herkesin kabulündedir. Söz konusu özgürlük ancak anayasa ve kanunlar çerçevesinde sınırlanabilir.” açıklaması yaptı.

DAVUT GÜLOĞLU, SILA GENÇOĞLU’NUN CEZALANDIRILMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

Davut Güloğlu’nun avukatı Söylemez, açıklamasının sonunda sanatçı Sıla Gençoğlu’nun cezalandırılmasını gerektiğini öne sürerek, ”Olayımızda Sıla Gençoğlu’nun suça konu ''Şov yapıyorlar '' ifadesi bu özgürlük kapsamı dışındadır. 5237 Sayılı TCK m.216/1 gereğince ''Halkın sosyal sınıf, din veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesiminin, diğer kesim aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik açısından ve kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike ortaya çıkarması'' sebebiyle suç teşkil ettiğinden tarafımızca şikayet konusu yapılmıştır. Milletin takdirine ve kamu vicdanına yönelik bu şikayetimiz şüphesiz menfi yada müspet değerlendirilecek olan makam Cumhuriyet Başsavcılığı'dır.Söz konusu madde, Kıta Avrupa ülkeleri dahil, tüm hukuk devletlerinin ceza hukuk sisteminde yer alan evrensel bir maddedir ve tüm madde gerekçelerinde ''Söz konusu suçun oluşması için kişinin söz ve davranışlarının, halkın bir kesimi üzerinde tahrik edici ve toplum açısından açık ve mevcut tehlike oluşturduğu takdirde yargılanıp cezalandırma yoluna gidilmesi gerekmektedir.'' şeklinde açıklanmış, bu gerekçe suçun düzenlenme altına alındığı 5237 Sayılı TCK'ın madde gerekçesinde de belirtilmiştir. Hal böyle olunca Sıla Gençoğlu, 04/08/2016 tarihinde sarf ettiği ''Böyle Bir şov’un içerisinde yer almayacağım.” ibareli söz ve davranışları, halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa tahrik etmeye elverişlidir. Dolayısıyla sübut bulan olayda 5237 Sayılı TCK'nın 216/1. Maddesinde belirtilen Halkı Kin Ve Düşmanlığa tahrik suçunun, cezalandırma koşulları gerçekleşmiştir.” iddialarında bulundu.

Davut Güloğlu ile Sıla'nın söz düellosu mahkemede devam ediyor ile ilgili etiketler Davut Güloğlu dava Sıla
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.