Davut Güloğlu ile Sıla arasında yeni dava!

Ünlü şarkıcılar Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasında yeni bir dava daha başlamak üzere. Bundan yaklaşık 4 yıl önce Sıla Gençoğlu'na Demokrasi ve Şehitler Mitingi için söylediği sözler üzerine hakaret ettiği gerekçesi ile 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılan Güloğlu, avukatı aracılığı ile mahkemeye başvurdu. Güloğlu’nun avukatı Fırat Söylemez, İstanbul 9.Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, müvekkilinin cezasının infazının durdurulmasını ve yeniden yargılanmasını istedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'de birçok sanatçının çeşitli nedenlerde karşılıklı davaları bulunuyor. Bu davalardan biri de geçtiğimiz yıllarda Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasında yaşanmıştı. Bu dava Güloğlu’nun avukatının mahkemeye başvurup yeniden yargılama talep etmesi ile bir kez daha gündeme geldi.

Karadenizli ünlü şarkıcı Davut Güloğlu, bundan yaklaşık 4 yıl önce, yine kendisi gibi ünlü ses sanatçısı Sıla Gençoğlu hakkında, Demokrasi ve Şehitler Mitingi için kullandığı ifadeler nedeniyle sarf ettiği sözler nedeniyle yargılanmıştı.

Güloğlu bu davada Sıla'ya küfür ettiği iddiasıyla "hakaret" suçundan 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Davut Güloğlu kaybettiği bu davanın ardından bir başka mahkemede görülen tazminat davasından da maddi ceza almıştı. Sıla'nın açtığı 60 bin liralık tazminat davasını kısmen kabul eden mahkeme Güloğlu'ndan 4 bin lira manevi tazminatın haksız fiil tarihinden işleyecek yasal faizle birlikte alınarak Sıla'ya verilmesi yönünde karar vermişti.

DAVUT GÜLOĞLU’NUN AVUKATI MAHKEMEYE DİLEKÇE VERDİ!

Güloğlu’nun avukatı Fırat Söylemez İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, müvekkilinin aldığı cezanın infazının durdurulmasını ve yeniden yargılanmasını gerekçelerini de sunarak istedi.

“MÜVEKKİLİM SÖZLERİNİ VATANINI SEVMEYENLERE SARF ETMİŞTİR!”

Avukat Fırat Söylemez dilekçesinde, müvekkili Davut Güloğlu’nun yeniden yargılanması talebine ilişkin gerekçelerini ise şöyle belirti:

15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi nedeniyle MİLLİ DUYGULARIN ÜST DÜZEYDE OLDUĞU BİR ANDA SÖYLENDİĞİ ASLINDA VATANINI SEVMEYENLERE YÖNELİK BU SÖZÜ KULLANDIĞI kanaati de oluşmuştur.'' diyerek, söz konusu eylemin VATANINI SEVMEYENLERE yönelik sarf edildiği kabul edilmiştir. İşbu sebeple Sayın Mahkemenizce verilen karar açısından İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 2019/118 Esas 2020/572 Karar sayılı karar YENİ DELİL NİTELİĞİNDE olup tarafımızca Yargılamanın Yenilenmesi yoluna başvurulması zarureti hasıl olmuştur.”

Avukat Fırat Sözlemez’in dilekçesinin, önümüzdeki günlerde incelenerek davanın yeniden görülüp görülmeyeceğine karar verileceği öğrenildi.

Davut Güloğlu ile Sıla arasında yeni dava! ile ilgili etiketler Davut Güloğlu Sıla Gençoğlu 15 Temmuz Darbe FETÖ Avukat Fırat Söylemez
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.