Davul bile dengi dengine çalar ne demek? Söylenmek istenen ne?

Davul bile dengi dengine çalar ne demek atasösünün anlamını merak edenler araştırmalara başlado. Halk arasında davulun sesindeki vurdu dengi dengine, kelimesinin söylenişine benzetilir. İşte davul bile dengi dengine atasözünün anlamı ve detaylar..

Davul bile dengi dengine ne demek? Türk Atasözlerinin anlamını merak eden vatandaşlar arama motorlarında davul bile dengi dengine ne demek araştırmaya başladı. İşte detaylar..

DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE ÇALAR NE DEMEK?

Halk arasında davulun sesindeki vurgu "dengi dengine, dengi dengine" kelimesinin söylenişine benzetilir ve evlenen kişilerinde bu kurala uygun olduğu söylenmek istenir.

Bir işte çalışacaklar, dostluk ve arkadaşlık kuracaklar, özellikle de evlenecek olanlar her bakımdan (zenginlik, makam, alışkanlık, karakter vb.) kendilerine uygun kimseleri seçmelidirler. Aksi takdirde kısa zamanda anlaşmazlıklar başlar, kurulan ilişkiler bozulur.

Özellikle uygun süreli beraberliklerde her bakımdan uygun kişilerin seçilmesi gerektiğini vurgulamak için söylenir.

Davul bile dengi dengine çalar atasözünün açıklaması, anlamı, hakkında bilgi, ana fikri nedir?
Bütün insanlar daima en iyiyi ve en güzeli isterler. İyiyi ve güzeli tanıyan herkes için bu kural geçerlidir. Kişinin mutlu olması için, kendi dengi olanı, kendisine başkasının da yakıştıracağını istemesi ve ona ulaşmak için çabalaması gerekir.

Anafikri nedir : Birlikte yaşayacak kişilerin birbirine denk olması gerekir.

Kaynak:Eğitimsistemi.com

Davul bile dengi dengine çalar ne demek? Söylenmek istenen ne? ile ilgili etiketler Sinema davul bile dengi dengine ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.