David Beckham'ın takımının adı ne? ? İlk maçı ne zaman? Inter Miami nedir

Dünyaca ünlü futbolcu David Beckham, Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde mücadele edecek yeni takımınıyla ilgili ayrıntılı bilgileri paylaştı. David Beckham'ın takımının adı ne? Beckham takımının adını ne koydu? Inter Miami nedir? İlk maçı ne zaman? Beckham ve takımıyla ilgili bilgiler bu haberde...

Eski yıldız oyuncu David Beckham, Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde mücadele edecek olan takımının adını açıkladı. Herkes ünlü futbolcunun kuracağı takımla ilgili bilgileri merak ediyor. David Beckham'ın takımının adı ne? Beckham takımının adını ne koydu? Inter Miami nedir? İlk maçı ne zaman? Bu soruların yanıtları ve ayrıntılı bilgileri haberimizde topladık.

David Beckham'ın takımının adı ne? ? İlk maçı ne zaman? Inter Miami nedir

DAVID BECKHAM'IN TAKIMININ ADI NE?
Eski yıldız oyuncu David Beckham, Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde mücadele edecek ve ortağı olduğu takımın adını "Inter Miami" koyduklarını duyurdu.

Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) 2020 yılından itibaren mücadele edecek İngiliz eski yıldız oyuncu David Beckham'ın ortaklığını ve başkanlığını üstlendiği futbol takımının adı ve amblemi belli oldu.Beckham, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, takımın adının "Club Internacı̇onal de Futbol Mı̇amı̇" olarak belirlendiğini ve kısaca "Inter Miami" olarak anılacağını belirtti.

İLK MAÇI NE ZAMAN?
MLS'de ilk maçına 2020 yılında çıkacak Inter Miami'nin pembe, siyah ve beyaz renklerden oluşan ambleminde ise 2 pelikan ile 7 ışın saçan güneş yer alıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan 43 yaşındaki eski futbolcu, "Dört yıl önce, bir kulüp sahibi olmayı düşledik. Bugün, adını ve amblemini duyurmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

2013 yazında aktif futbol yaşamını noktalayan Beckham, 1994'te adım attığı profesyonel kariyerinde ülkesinin Manchester United ve Preston North End, İspanya'nın Real Madrid, ABD'nin Los Angeles Galaxy, İtalya'nın Milan ve Fransa'nın Paris Saint-Germain takımlarında oynamıştı. Beckham, İngiltere Milli Takımı'nın formasını da 1996'dan 2009'a kadar 115 maçta giymişti.

 David Beckham'ın takımının adı ne? ? İlk maçı ne zaman? Inter Miami nedir - Resim : 2

DAVID BECKHAM
David Robert Joseph Beckham, 2 Mayıs 1975 doğumlu İngiliz eski futbolcudur. Futbol kariyerinde en son Paris Saint-Germain'de forma giymiştir.

FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü'ne iki defa aday oldu ve 2004'te dünyanın yüksek ücretli futbolcusu seçildi, ayrıca Top-100 Şampiyonlar Ligi'ne giren ilk İngiliz oldu. Beckham 2003 ve 2004 yıllarında Google'da en çok ismi aranan kişi oldu. Bu tür küresel tanınma ile de seçkin bir reklam marka ve moda ikonu haline geldi. Beckham İngiltere kaptanlığını 15 Kasım 2000'den[6] 2006 FIFA Dünya Kupası'na kadar, tam 58 maç boyunca yapmıştır. Halen 109 katılım ile İngiltere'nin en-kepli orta saha oyuncusudur.

Beckham, kariyerine Manchester United'te başladı, 1992'de 17 yaşında profesyonel futbolcu oldu. Onun zamanında 6 defa Premier League, 2 defa FA Cup ve 1999 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi kazanıldı. Daha sonra Manchester United'ten Real Madrid CF'ye geçti, orada 4 sezon oynadı. Bu kulüpte ilk La Liga şampiyonluğunu yaşadı.

Ocak 2007'de Real Madrid'den ayrıldı ve MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'nin yolunu tuttu. Los Angeles Galaxy ile Beckham's sözleşmenin 1 Temmuz 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve ona MLS tarihinin en yüksek oyuncu maaş verilmiştir. İlk maçını Chelsea FC karşısında oynadı, ancak ilk golünü Kuzey Amerika SuperLiga 2007 yarı-finalinde attı. Ilk lig başladığının ardından 18 Ağustos'ta Giants Stadyumu'nda rekor bir kalabalık önünde geldi.

Beckham eski Spice Girls üyesi Victoria Beckham ile evlendi. Ailesiyle beraber Beverly Hills, Kaliforniya'da yaşamaktadır.

David Beckham Paris Saint-Germain ile yaşadığı son şampiyonluktan sonra futbolu bıraktığını açıklamıştır.

David Beckham'ın takımının adı ne? ? İlk maçı ne zaman? Inter Miami nedir - Resim : 3

Çocukluğu ve kulüp kariyeri
David Robert Joseph Beckham 2 Mayıs 1975 tarihinde, Leytonstone Doğu Londra, İngiltere'de doğdu. Babası Ted Beckham (d. Londra|Edmonton, Londra]], Temmuz-Eylül 1948), mutfak tesisatçısı ve eşi (e. London Borough of Hackney, 1969) Sandra (b. 1949), bir kuafördür. O düzenli bir çocuk olarak, Ridgeway Park, Chingford futbol oynadı ve Chase Lane İlkokulu ve Chingford Vakfı Okulu katıldı. 2007'de bir röportajda Beckham şöyle diyor: "Okulda öğretmenler ne zaman 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' diye sorsalar ben 'Futbolcu olmak istiyorum' derdim. Ve onlar, 'Hayır, gerçek iş olarak hangi mesleği yapmak istiyorsun? derlerdi. Ama yapmak istediğim yegane şey buydu." Dinin kendi üzerindeki etkisinden bahsetmesine ve kendisini "Yarı Yahudi" olarak nitelemesine rağmen Beckham'ın yalnızca anne tarafından olan büyükbabası Yahudidir. Beckham'ın ailesi Manchester United takımının fanatiğiydiler, bazen Old Trafford'a Manchester United maçlarını seyretmeye giderlerdi.

Kulüp kariyeri
Manchester United
Beckham, Mayıs 1992'de Crystal Palace'a karşı FA Youth Cup'ı Manchester United takımıyla kazanmıştır. Maçı rövanşta çevirebilmişlerdir.[24][25] O yıl Brighton & Hove Albion FC karşısında ilk Manchester United maçına çıktı ve sözleşme imzaladı. Aynı yıl FA Youth Cup finalinde Leeds United karşısında yenilmiş, fakat ikinci olarak bir başka madalya kazanmayı başarmıştır.

7 Aralık 1994'te ilk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü 4-0 kazandıkları Galatasaray maçında kaydetmiştir. United, o grubu Barcelona'nın ardında 3. sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'ne çıkamadı.

O 1994-1995 sezonunda Preston North End takımına kiralık olarak gitti. Başta korner vuruşu olmak üzere attığı beş farklı açılı vuruşuyla elde ettiği goller izleyenleri etkiledi. Oradan döndükten sonra 2 Nisan 1995'te tekrar Manchester United'a döndü. İlk gölünü Leeds United'a attı.

United yöneticisi Alex Ferguson genç oyuncularla mükemmel bir anlaşma imzaladı. Beckham genç yetenekler grubunun parçası olarak, Ferguson Manchester United için 1990'larda Nicky Butt, Gary ve Phil Neville'i getirdi. Ne zaman deneyimli oyuncular Paul Ince, Mark Hughes ve Andrei Kanchelskis ve 1994-95 sezonunun sonunda, kulübün genç takım oyuncuları yerine başka kulüpleri gelen yıldız oyuncu satın almak için, eleştirilerin büyük büyük bir bölümünü çekti. Bu eleştiriler Aston Villa'ya 3-1 yenilgi ile başladı ve arttı[30], Beckham ile birlikte genç oyuncuların mükemmel performansı ile 5 maç üst üste kazandılar. Düzenli olarak Manchester United'de oynamasına rağmen Euro 96'da da takıma zarar verecek hiçbir davranışta bulunmadı.

Beckham, 1996-97 sezonunda Mark Hughes'den aldığı 10 numaralı formayı giymeye başladı. 17 Ağustos 1996'da (bu tarih onun Premier League'e başladığı tarihtir.) Wimbledon'a karşı muhteşem bir gol attı. United 2-0 öndeyken, Beckham, Wimbledon'ın kalecisi Neil Sullivan'ın kaleden uzakta durduğunu fark etti ve orta sahadan attığı topu kalecinin üzerinden süzdürerek kaleye sokmayı başardı. Charlie Miller için yapılmış ayakkabı yanlışlıkla Beckham'a verilmiş, o da bu ayakkabıyla meşhur golünü attı. 1996-97 sezonunda Premier League şampiyonluğu için takıma yardım etti ve takım arkadaşları ve meslektaşlarıyla İngiltere Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'nün sahibi oldu.

United 1997-98 sezonuna iyi başladı, fakat düzensiz performanslarıyla ligin ikinci yarısında Arsenal'in arkasında kaldılar ve ligi ikinci tamamladılar.

1998-1999 sezonunda, hem Premier League'i, hem FA Cup'u, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak ingiliz futbolunda bir ilke imza attılar. 1998 yılındaki Dünya Kupası'nda kötü oynadı ve İngiltere'den ayrılma durumu söz konusu oldu, fakat o Manchester United'de kaldı.

Real Madrid
2003 yılında 36 milyon € karşılığında Real madrid'e transfer olmuştur.

Los Angeles Galaxy
David Beckham 1 Temmuz 2007 itibaren Major League Soccer'a katılım göstermekte olan Los Angeles Galaxy'e 27 milyon euro ya transfer olmuştur. Los Angeles Galaxy transfer bütçesi bakımından Real Madrid'den sonra dünyada 2. sıradadır. Dünyanin en zengin 10 kulübünden biridir. Los Angeles Galaxy'de 23 numaralı formayi giyen David Beckham PSG ile anlaşmıştır ve orada futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Milan
Beckham'ın en sevdiği numaralar olan 7 (Manchester United) ve 23'ün (Real Madrid, LA Galaxy) Milan'da Alexandre Pato ve kaptan Massimo Ambrosini tarafından kullanılıyor olması sebebiyle önceleri 75 numara ile forma giyeceği yolunda söylentiler çıkmışsa da daha sonra 32 numara ile forma giymiştir.

Paris Saint Germain
29 Ocak 2013 tarihinde, Beckham, Arsenal ile antremanlara başladı ancak herhangi bir anlaşma yapılmayacağı açıklandı. 31 Ocak'ta Beckham, Fransız Ligue 1 takımı Paris Saint-Germain ile bir anlaşma olacağını açıkladı. Beckham daha sonra öğleden sonra kulüp ile beş aylık bir anlaşma imzaladı ve Paris'te oynadığı süre içinde tüm maaşını yerel bir çocuk hayır kurumuna bağışlanacağını doğruladı. 2012-2013 sezonun sonuna kadar Paris Saint-Germain ile anlaşmıştır. PSG'de 32 numaralı formayı giymiştir. 16 Mayıs 2013'te resmi olarak sezon sonunda profesyonel futbolu bırakmıştır.

Başarıları
Kulüp
Manchester United
Premier League: 1995-96, 1996-97, 1998-99, 1999-00, 2000-2001, 2002-03
FA Cup: 1996, 1999
UEFA Şampiyonlar Ligi: 1998-99
Kıtalararası Kupa: 1999
FA Community Shield: 1993, 1994, 1996, 1997
FA Gençler Kupası: 1992

Real Madrid
La Liga: 2006-07
Supercopa de España: 2003 - 2005

Bireysel
İngiltere Yılın Genç Futbolcusu Ödülü: 1996-97
Sir Matt Busby Yılın Oyuncusu: 1996-97
1998 FIFA Dünya Kupası Turnuva Takımıyla
UEFA Yılın Kulüp Oyuncusu Ödülü: 1999
BBC Yılın Spor Adamı Ödülü: 2001
FIFA 100
ESPY Ödülleri - En İyi Erkek Futbol Oyuncusu Ödülü: 2004
ESPY Ödülleri - En İyi MLS Oyuncusu Ödülleri: 2008
English Football Hall of Fame: 2008

Diğer nişanları ve ödülleri
Officer in the Order of the British Empire by Queen Elizabeth II: 2003
United Nations Children's Fund (UNICEF) Goodwill Ambassador (2005-günümüz)
"Britain's Greatest Ambassador" - 100 Greatest Britons awards
The Celebrity 100, number 15 - Forbes, 2007
Number 1 on the list of the 40 most influential men under the age of 40 in the UK - Arena, 2007
Time 100: 2008

David Beckham'ın takımının adı ne? ? İlk maçı ne zaman? Inter Miami nedir - Resim : 4

Özel Hayatı
Eşi Victoria Beckham, Spice Girls grubunun eski üyelerindendir. Brooklyn Joseph Beckham (d. 4 Mart 1999, Londra), Romeo James Beckham (d. 1 Eylül 2002, Londra) ve Cruz David Beckham (d. 20 Şubat 2005, Madrid, İspanya) isimlerinde 3 oğlu; Harper Seven (d. 10 Temmuz 2011 Los Angeles, Kaliforniya, ABD) isminde 1 kızı vardır.

David Beckham'ın takımının adı ne? ? İlk maçı ne zaman? Inter Miami nedir ile ilgili etiketler David Beckham yeni takımı ne takımının adı ne ınter miami nedir ilk maçı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.