DASK'tan 2 milyon liralık hasar ödemesi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ ve Malatya’da şu ana kadar 2 milyon lira hasar ödemesi yaptıklarını belirtti.

DASK Başkanı Mete Güler, depremden etkilenen Malatya’da, Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde sigorta acenteleri ve hasar eksperleriyle bir araya geldi.

Güler, mali bakımdan DASK’ın son depremde oluşan zararı çok rahatlıkla ödeyebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, “Bir depremde 22 milyar lira hasar ödeme kabiliyetimiz mevcut” dedi.

Güler, “Elazığ ve Malatya özelinde deprem dolayısıyla 15 bine yakın hasar ihbarı aldık. Bunların 8 bini yani yüzde 65’inin Elazığ, yüzde 30’unun da Malatya’dan olduğunu görüyoruz. Ödemelerimizi de hızlı bir şekilde yapacağız” diye konuştu.

DASK'tan 2 milyon liralık hasar ödemesi ile ilgili etiketler Elazığ Malatya deprem DASK 2 milyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.