"DASK'ı olmayana ev yok" yalanı!

Bir kısım medyadan yayılan "DASK'ı olmayan depremzedeler, devletin yapacağı konutlar için hak sahibi olamayacak" iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Asrın felaketi sonrası depremzedeler üzerinden devleti karalayıcı vatandaşı da ümitsizliğe sevk eden dezenformasyon kirliliği yayılmaya devam ediyor.

"DASK'ı olmayan depremzedeler, devletin yapacağı konutlar için hak sahibi olamayacak" iddiası bir kısım medya üzerinden sosyal medyada yayıldı.

"DASK'ı olmayana ev yok" yalanı!

İletişim Başkanlığı tarafından oluşturulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, söz konusu iddialar yalanlanırken "7269 Sayılı Kanunun Geçici 26'ncı Madde düzenlemesiyle, genel hayata etkili afet bölgesi kabul edilen alanlarda DASK ile ilgili muafiyet getirilmektedir." ifadeleri yer aldı.

"DASK'ı olmayana ev yok" yalanı! - Resim : 2

"DASK'ı olmayana ev yok" yalanı! ile ilgili etiketler deprem DASK
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.