Dardanel, Milli Savunma Bakanlığı’nın ihalesini kazandı

Dardanel Önentaş, yurtdışında yaptığı büyüme hamlesine yurtiçini de kattı. Dondurulmuş deniz ürünleri alanında pazar lideri olan Yunan Kallimanis şirketini satın alan şirket, Türkiye’de de önemli bir ihale kazandı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Dardanel’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre şirket, sermayesi yüzde 100 oranda Dardanel Önentaş’a ait olan Dardanel Dağıtım AŞ’nin Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı 308.5 milyon liralık teslim-satış tutarlı ihalesini kazandığını açıkladı. Dardanel hisseleri haber yayına hazırlandığı dakikalarda 3,460 TL’den işlem görüyor.

Dardanel, daha önce de Yunan Kallimanis şirketini almıştı. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş, Yunanistan'da dondurulmuş deniz ürünleri üretim ve satışında pazar lideri olan G. Kallimanis S.A.'nın devri için Yunan Tasfiye Mahkemeleri'ne müracaat etmişti. Mahkemeden Dardanel lehine karar çıktı. Böylece Kallimanis, resmen Dardanel Greece S.A.'nın oldu. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş, Yunanistan'da 1956 yılında kurulan G. Kallimanis S.A.'nın satın alma sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, G.Kallimanis S.A’nın gayrimenkulleri, fabrika, bina, arazileri ve üretim makine tesisleri ile ticari marka, lisans ve unvanlarının alındığını belirtmişti.

Dardanel, Milli Savunma Bakanlığı’nın ihalesini kazandı ile ilgili etiketler ihale Milli Savunma Bakanlığı dardanel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.