Darbeci Sisi'ye verilen ödül Almanya'yı karıştırdı

Almanya’nın Dresden kentindeki Semper Opera Balosunun, Aziz Georg Nişanı'nı bu yıl Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye vereceğini açıklaması ülkede büyük bir tartışmanın başlamasına neden oldu. Sosyal medyada karara büyük tepki gösterilirken, ödülü açıklayan komisyon kararlarını "karar siyasi değil" diye savundular.

Almanya’nın Dresden kentinin sembolleri arasında yer alan tarihi bir kültür sanat evinin Mısır'ın darbeci devlet başkanı Sisi'ye ödül vereceğini açıklaması, sosyal medya kullanıcıları arasında "Darbeci bir diktatöre nasıl böyle bir ödül verilir?" tartışmasına yol açtı.

Ödülün Sisi'ye verilmesini sosyal medya kullanıcılarının büyük kısmı tepki gösterirken, bazı kişiler de kararı destekledi. 

Semper Opera Balosu Sanat Direktörü Hans-Joachim Frey ise Sisi'nin isminin açıklanmasının ardından gelen tepkiler üzerine verdikleri kararı savundu.

Sanat yoluyla bölgeler arasında köprüler kurmayı amaçladıklarını söyleyen Frey, bu kararın siyasi olmadığını ileri sürdü.

Söz konusu ödüle 2009 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2017'de de Romanya'nın 6. Cumhurbaşkanı Klaus Johannis layık görülmüştü...

Darbeci Sisi'ye verilen ödül Almanya'yı karıştırdı ile ilgili etiketler Almanya Mısır Sisi Aziz George Nişanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.