Darbeci kukla diktatör Ayasofya kararına çok üzüldü

Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami statüsü kazanmasını hazmedemeyen ülkeler arasına Mısır da eklendi. Darbeci diktatör Sisi'ye yakınlığı ile bilinen El-Ezher Üniversitesi eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman, bu kararın İslam ile örtüşmediğini ifade etti.

Ayasofya'nın 86 yıllık müze statüsünün değişmesi sonrası diğer ülkelerin de gündemi bu konuya odaklandı.

Danıştay'dan gelen kararla birlikte, fethin sembolü Ayasofya'nın statü değişimine hem Türkiye'den hem de dış ülkelerden tepkiler artarak gelmeye devam ediyor.

Fransa, Yunanistan, Almanya, Rusya gibi ülkeler, karardan rahatsız olurken, bir tepki de darbeci Sisi'nin emrinden geldi.

'İSLAM İLE ÖRTÜŞMÜYOR'

Dünyanın en büyük İslam üniversitesi olarak gösterilen ve Sisi'ye yakınlığı ile bilinen Mısır'daki El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman'dan Ayasofya kararı ile ilgili fetva geldi.

İstanbul fethinin nişanesi olan Ayasofya'nın ibadete açılmasını "İslami öğretiler ile çelişiyor" diyen Shuman, "İslam farklı dinlerin ibadet yerlerine saygı duyuyor ve İslam’da caminin kiliseye dönüştürülmesine izin verilmediği gibi kilisenin de camiye dönüştürülmesine izin verilmiyor" ifadelerini kullandı.

Darbeci kukla diktatör Ayasofya kararına çok üzüldü ile ilgili etiketler Mısır cami Ayasofya Sisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.