Darbeci Hafter'in paçası tutuştu! "Türk hedeflerine karşı tarihin en büyük saldırısını başlatacağız"

Türkiye destekli Libya Ordusu, darbeci Hafter'in kalesini düşürmüş ve çok sayıda silah sistemini imha etmişti. Sahada güç kaybeden Hafter, Rusya'ya sığınırken, Türkiye ile ilgili de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türk hedeflerine karşı tarihin en büyük saldırısını başlatacağız" denildi.

Türkiye'nin desteğiyle ilerleyen Libya Ordusu, Hafter'in kalesini düşürmüş çok sayıda Rus silah sistemlerini de etkisiz hale getirmişti. Sahada güç kaybeden Hafter'e Rusya'dan yardım geldi. Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya'nın Hafter'e en az 8 savaş uçağı gönderdiğini söyledi.

Bloomberg televizyonuna konuşan Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya'nın Suriye'deki Hımeymim hava üssünden kalkan Sovyet yapımı en az 6 "Mig-29" ve 2 "Su-24" savaş uçağını ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e ulaştırdığını bildirdi.

Konuya ilişkin Rusya Federasyonu'ndan açıklama yapılmadı.

 "TÜRK HEDEFLERİNE KARŞI TARİHİN EN BÜYÜK SALDIRISINI BAŞLATACAĞIZ"

Söz konusu habere göre, Hafter güçlerine bağlı hava unsurları da, ülkedeki "Türk hedeflerine karşı Libya tarihindeki en büyük hava harekatını başlatacaklarını" öne sürdü.

RUS SİSTEMLERİ BİR BİR İMHA EDİLİYOR

Libya ordusu, son 24 saatte silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve topçu birliklerinin, Terhune'de 3, Vişke bölgesinde 1 ve başkentin güneyinde de bir olmak üzere, toplam 5 Pantsir hava savunma sistemini etkisiz hale getirmişti.

 HAFTER'İN KALESİ DÜŞMÜŞTÜ

Son dönemde Hafter milislerine karşı askeri alanda pek çok başarı elde eden Libya ordusu, birkaç gün önce de ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Askeri Üssü'nü kurtarmıştı.

Askeri başarılarla eş zamanlı olarak Libya'nın batısındaki bazı kent ve beldeler, Hafter kuvvetlerine karşı Libya hükümetinin yanında yer aldıkları yönünde açıklamalar yapmıştı.

AA

Darbeci Hafter'in paçası tutuştu! "Türk hedeflerine karşı tarihin en büyük saldırısını başlatacağız" ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Libya Saldırı Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.