Darbeci Hafter'in komutanından Türkiye itirafı: Moralimizi bozdu

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, emrindeki milislere başkent Trablus'u ele geçirme talimatı vermesiyle ülkesini şiddet sarmalına sürüklemişti. Hafter milislerine karşı son dönemde başarılar kaydeden Libya ordusu, 4 Haziran'da Trablus il sınırının tamamını milislerden arındırmıştı. Söz konusu operasyonlarda yakalanan darbeci Hafter’in komutanı TRT Haber'e konuştu. Söz konusu röportaj saat 16'da ekranlara gelecek. İşte detaylar...

Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, emrindeki milislere başkent Trablus'u ele geçirme talimatı vermesiyle ülkesini şiddet sarmalına sürüklemişti.

TRABLUS TAMAMEN TEMİZLENDİ

Hafter milislerine karşı son dönemde başarılar kaydeden Libya ordusu, 4 Haziran'da Trablus il sınırının tamamını milislerden arındırmıştı.

TSK'NIN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Hafter milisleri ve beraberindeki paralı askerlerin bölgeden çekilirken çok sayıda patlayıcı ve mayın tuzakladığı anlaşılmıştı. Milislerin bölgeden çekilmesiyle, başkentin güneyinde yaşanan yıkımın boyutu da ortaya çıkmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı bomba ve mayın imha ekipleri Trablus'un güneyindeki sivil bölgelere tuzaklanan patlayıcıları imha etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

TRT'DEN HABERCİLİK BAŞARISI

Söz konusu operasyonlarda Libya Ordusu tarafından yakalanan darbeci Hafter'in komutanı, TRT Haber'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Saat 16.00'da ekranlara gelecek röportajın fragmanında komutanın, ''Wagner, Hafter için savaşıyor, Türkiye-Libya anlaşması moralimizi bozdu ve Hava üssünde BAE’den gelenler çalışıyor” gibi itirafları yer alıyor.

İBRAHİM EREN DUYURDU

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, sosyal medya hesabından söz konusu röportaja ilişkin yaptığı paylaşımda, ''TRT Haber’den uluslararası alanda ses getirecek önemli bir haber daha... Ellerinize sağlık'' ifadelerini kullandı.

Darbeci Hafter'in komutanından Türkiye itirafı: Moralimizi bozdu

Darbeci Hafter'in komutanından Türkiye itirafı: Moralimizi bozdu ile ilgili etiketler Libya TRT TRT Haber İbrahim Eren Türkiye Hafter komutan itiraf
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.