Darbeci güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef yaptı

Libya'daki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk bayrağını hedef yaptı.

Kuzey Afrika'da yer alan Libya, 2011'de Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana istikrara kavuşamadı. Ülke önce terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele verdi. DEAŞ ortadan kaldırıldıktan sonra ise General Halife Hafter'e bağlı darbeci güçler ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından ülke adeta ikiye bölündü.

Türkiye başta olmak üzere Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve birçok üye ülke tarafından desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti, senelerdir darbeci Hafter güçlerine karşı mücadele veriyor.

Türkiye de bölgede askeri üsler kurarak, darbeci Hafter'in ülkeyi ele geçirmesine engel oldu.

Bu nedenle Türkiye düşmanı olan Hafter'in arkasında ise Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Rusya ve Fransa var.

TATBİKATTAN SKANDAL GÖRÜNTÜLER 

İç savaşla boğuşan Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e bağlı birlikler tarafından tatbikat düzenlendi.

Söz konusu tatbikatta hedef olarak Türkiye bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı kullanıldı.

Darbeci güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef yaptı

Tatbikat kapsamında gerçekleştirilen görevin ardından da Türk bayrağı ve Erdoğan'ın bulunduğu görsel yere atılıp çiğnendi.

Darbeci güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef yaptı - Resim : 2

TÜRKİYE'NİN LİBYA'DAKİ ASKERİ VARLIĞI

Türkiye'yi Libya'nın Trablus kentinde kurulu Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni Tobruk merkezli General Halife Hafter güçlerine karşı koruma amacıyla askeri destek vermeye götüren süreç, 27 Kasım 2019'da iki taraf arasında savunma ve güvenlik işbirliği ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması muhtıralarının imzalanması ile başladı.

Türkiye darbeci güçlere karşı Libya'ya askeri üsler konuşlandırdı. Yeni yılın başında Türk askerinin ülkedeki görev süresini uzatan tezkere TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Darbeci güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef yaptı ile ilgili etiketler Libya Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk bayrağı Halife Hafter tatbikat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.