Darbeci general İstanbul Üniversitesi'nde keşif yapmış...

Darbenin gerçekleşmesi halinde İstanbul Valisi olacağı belirtilen Alpay’ın 12 Temmuz 2016’da İstanbul Üniversitesi’ni ‘karargah keşfi’ için ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Akşam Gzzetesi'nden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre, darbe girişiminde ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh Konseyi’ tarafından İstanbul Valisi olarak listede adı yer alan eski Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Fethi Alpay’ın İstanbul Üniversitesi’ni darbeden üç gün önce yani 12 Temmuz tarihinde, ziyaret ettiği ortaya çıktı. Soruşturmaya göre Alpay üniversiteyle Hava Harp Okulu arasındaki öğrenci protokolü bahanesiyle, rektörlük binasını karış karış gezerek inceleme yaptı. Bu çalışmanın nedeni ise tarihi rektörlük binasını darbenin gerçekleşmesi halinde kurulması öngörülen Sıkı Yönetim Komutanlığı’nın (İstanbul Valisi) merkezi haline getirmekti. Fethi Alpay’ın o gün ziyarete resmi olmayan sivil bir minibüs ile gelmiş olması da dikkat çekti.

YÖNETİM ANINDA SİLDİ

Rektörlük binası Osmanlı Devleti’nde bir dönem Savaş Bakanlığı olarak kullanılmış olması, FETÖ’nün mistik ögelerle ilgili merakının da bir göstergesi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Fethi Alpay’ın gerçek niyetini öğrendikten sonra ziyaretin fotoğraflarını siteden sildi.

ABİLİK YAPIYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast planlayan ekibin başı olan Gökhan Sönmezateş ile Tümgeneral Fethi Alpay’ın yanı sıra bazı üst düzey askerlerin de cemaat abiliğini yaptığı tespit edilmişti. Sönmezateş ve Alpay’ın topladıkları bilgi ve faaliyetleri Topdemir’e rapor ettiği, Topdemir’in ise bunları FETÖ’ye aktardığı belirlenmişti.

Darbeci general İstanbul Üniversitesi'nde keşif yapmış... ile ilgili etiketler 15 Temmuz İstanbul Üniversitesi Keşif FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.