Darbeci Albay: Vurun, öldürün, ateş edin...

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin de bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin de bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı.

Huduti, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden katılırken duruşmada tanıkların dinlenmesine başlandı.

‘DARBE OLDU YÖNETİME EL KOYDUK’

Duruşmada tanık olarak dinlenen 2’nci Ordu Komutanlığında görevli Astsubay Ahmet Sevincek, darbe girişimi günü nöbetçi olarak görev yaptığını belirtti. Tutuklu sanık Yüzbaşı Hüseyin Çakıcı’nın kendisini arayarak “1 No’lu nizamiyeye gideceklerini’ söylediğini ve birlikte belirtilen yere gittiklerini anlatan Sevincek, “Orada ilk defa gördüğüm Yüzbaşı Kemal Keskin ‘Darbe oldu yönetime el koyduk.’ dedi. Şok olduk. ‘Sakinleşin.’ dedi. Ne olduğunu anlayamadan bir numaralı nizamiyeye gitmemizi ve içeriye giriş çıkış yapılmamasını söyledi. Zaten gittiğimiz nizamiyeden sadece ordu komutanı giriş yapıyordu.” diye konuştu.

Nizamiyeden dışarı baktığında hayatın olağan akışında devam ettiğini gördüğünü dile getiren Sevincek, o gece yaşananları şöyle anlattı: “Herhangi bir terslik yoktu. Bize neden böyle söylediğini anlamaya çalıştık. Daha sonra 2 numaralı nizamiye bölgesine geçtik. Bir sivil aracın içerisinde oturmuş teçhizatlı askerleri gördüm. Kışla dışına çıkmak üzereydi. Hüseyin Çakıcı’ya aracın nereye gideceğini sordum, bir yere gideceğini söyledi. Kemal Keskin ‘Ordu komutanının geleceğini ve karşılamamızı’ söyledi. 1 numaralı nizamiye bölgesine gittim. Saat 22.00-22.30 civarı olabilir. 1 numaralı nizamiyeden ordu komutanının aracı giriş yaptı. Nizamiye kapısını açarak içeri girmelerini sağladık. O sırada bir tuğgeneral ‘içeriye hiçbir aracın alınmaması’ emrini verdi.”

‘VURUN, ÖLDÜRÜN, ATEŞ EDİN’

Darbe girişimi sırasında orduevinde nöbetçi olan askeri personel Ayşe Şahin ise Boğaz Köprüsü’nün tutulduğunu haberlerde gördüğünü ve olayları bu şekilde öğrendiğini dile getirdi. Olayları şaşkınlıkla izlediğini ve daha sonra saat 23.50’de vatandaşların orduevi önünde toplanmaya başladığını anlatan Şahin, “Personelin güvenliğinden sorumluydum. Nöbet yerlerini kontrol ettim, herhangi bir sıkıntı olup olmadığına bakmak için dolaştım. Herhangi bir sıkıntı olmadığını görünce odama döndüm.” şeklinde konuştu.

Dede ve yanındakilerin orduevinden ayrıldığını sırada vatandaşların iyice toplanmaya başladığını ve tepki gösterdiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: “Bunun üzerine bende bu konuda nöbetçi amirliğini aradım ve bilgi verdim. Komutana bilgi vereceklerini söylediler. Daha sonra harekat merkezini aradım, bilgi verdikten sonra eski 2. Ordu Harekat Başkanı Albay Erkan Varol telefonu alarak ‘Vurun, öldürün, ateş edin.’ dedi. Ben de telefonu kapattım. Nöbet yerlerini dolaştım, kesinlikle ateş etmek yok dedim. Askerlerin emniyet almasını sağladım daha sonra 155 Polis İmdat Hattı’nı aradım. Polisler güvenliği aldıktan sonra halk da normale döndü ve bir sorun kalmadı.”

Darbeci Albay: Vurun, öldürün, ateş edin... ile ilgili etiketler 15 Temmuz darbeci albay öldürün talimatı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.