Darbe girişiminin öne çekildiğinin belgesi

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 4 yıl geçse de yeni belgeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Darbeci Albay Uzay Şahin’in, el yazısı ile yazdığı not, sabaha karşı yapılması planlanan kalkışmanın, erkene alındığını kanıtladı. FETÖ'cü albayın yazdığı nottaki ‘iyi sabahlar’ bölümünün üzerinin çizilip ‘iyi akşamlar’ dediği görüldü.

Darbe girişiminin yaşandığı gece sokağa çıkan vatandaşların üzerine ateş açılması ve aralarında Sabah, ATV ve A Haber'in de bulunduğu yayın organlarının vurulması talimatını veren firari FETÖ'cü Albay Uzay Şahin'in kendi el yazısı ile Kahramanmaraş'taki birlik komutanlarına gönderdiği darbe talimatı ortaya çıktı.

Darbeci Şahin'in o gece Kahramanmaraş'ta hangi birliğin kaç kişilik kuvvetle nereye gideceği ve kimleri gözaltına alacağını yazdığı yazıya önce 'İyi sabahlar' diyerek başladığı ancak daha sonra üzerini kalemle çizip, 'iyi akşamlar' olarak düzelttiği ortaya çıktı.

Darbe girişiminin öne çekildiğinin belgesi

ÖNE ÇEKİLDİĞİNİN BELGESİ

Sabah'ta yer alan habere göre: İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen darbe davasının dosyasında da yer alan Uzay Şahin'in kendi el yazısı ile yazdığı o talimat, darbenin gece planladığını ancak daha erken saate çekildiğini gösteriyor. Şahin'in o gece Kahramanmaraş'ta hangi birliğin kaç kişilik kuvvetle nereye gideceği ve kimleri gözaltına alacağını yazdığı Polis müdürlerine hitaben kaleme aldığı talimata 'İyi sabahlar' diyerek başladığı ancak daha sonra kalemle üzerini çizerek 'İyi akşamlar' diye düzelttiği tespit edildi. Yazılı talimatta Şahin, Vali, il ve ilçe Emniyet müdürleri, Büyükşehir Belediye başkanı, Ak Parti il ve ilçe yöneticileri ile Milletvekillerinin gözaltına alınmasını istiyor.

Darbe girişiminin öne çekildiğinin belgesi ile ilgili etiketler 15 Temmuz FETÖ Mektup albay darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.