Darbe girişimi oldu, Türk Hava Yolları uçağı rota değiştirdi!

Sudan'ın başkenti Hartum'da başlayan çatışmalar, darbe girişimine döndü. Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Hartum seferini yapan uçak da yaşanan gelişmeler sonrasında İstanbul'a döndü.

İstihbarat teşkilatı üyelerinin düşük maaşları gerekçe göstererek darbe girişiminde bulunduğu öne sürülürken konuyla ilgili açıklama yapan Sudan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Amer Mohamed Al-Hassan, teşkilat üyelerinin söz konusu girişimlerini utanç verici olarak yorumladı.

DARBE GİRİŞİMİ BASTIRILDI

Sudan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Al-Hassan, isyanın bastırılması konusunda ordu güçlerinin çabasının devam ettirildiğini açıklarken çok sayıda isyancının şuana kadar teslim olduğunu ve isyanın bastırıldığını açıkladı.

Darbe girişimi oldu, Türk Hava Yolları uçağı rota değiştirdi!

Sudan Enformasyon Bakanı Faysal Muhammed Salih ise yaptığı açıklamada yaşananları bir darbe girişimi olarak değerlendiremeyeceklerini, durumu sadece isyan hareketi olarak gördüklerini ifade etti. Öte yandan Sudan’ın başkenti Hartum’da çatışmaların hala devam ettiği bildirildi.

SUDAN’A GİDEN THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

TK680 sefer sayısı ile İstanbul Havalimanı’ndan Sudan’ın başkenti Hartum’a gitmek üzere havalanan THY uçağı rotayı geri çevirdi. Sudan’daki siyasi hareketlilik sebebiyle Hartum seferini iptal eden THY uçağı rotasını Akdeniz üzerinden İstanbul’a çevirdi ve Marmara üzerinde yakıt harcadıktan sonra İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

Darbe girişimi oldu, Türk Hava Yolları uçağı rota değiştirdi! ile ilgili etiketler THY uçak Sudan darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.