Darbe girişimi iddiası sonrası ilk kez oldu

Ürdün'de darbe girişimi iddiaları sonrası eski Veliaht Prens Hamza'nın ev hapsine alınmasıyla doruk noktasına ulaşan siyasi krizde yeni bir gelişme yaşandı. Kral 2. Abdullah ile eski Valiaht Prens Hamza ilk kez birlikte görüntülendi

Ürdün Kralı 2. Abdullah ve eski Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin, ‘Ev hapsi’ krizinin ardından Ürdün’ün bağımsızlık günü kutlamalarında ilk kez birlikte görüntülendi.

Ürdün'de eski veliaht prensi Hamza bin Hüseyin, ev hapsine alındığını açıklayıp, yönetimi yolsuzluk ve beceriksizlikle suçlamıştı.

Ürdün'de "Ülkenin istikrarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle" 20 kişinin gözaltına alındığını ve Kral 2. Abdullah'ın kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin'in de Amman'daki evinde gözetim altında tutulduğu belirtilmişti.

Darbe girişimi iddiası sonrası ilk kez oldu

Bu olaydan kısa bir süre sonra Kral Abdullah'ın üvey kardeşi olan Hamza bin Hüseyin, avukatı aracılığıyla İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye bir video mesaj ulaştırmıştı.

Söz konusu video mesajında ülke yönetimini yolsuzluk, beceriksizlik ve tacizle suçlayan Hamza bin Hüseyin hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Filistin, Mısır, Irak, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), ülke güvenliği ve istikrarının korunması için alınan tüm kararlarda Ürdün'ü desteklediğini açıklamıştı.

Darbe girişimi iddiası sonrası ilk kez oldu ile ilgili etiketler Ürdün kral abdullah hamza darbe girişimi iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.