Dar gelirli ailelerin 2500 liraya kadar icralık borçları sıfırlanıyor! İcra düzenleme yasası geliyor

Yoksul ve yardıma muhtaç dar gelirli ailelere devlet desteği bu seferde icra düzenlemesi ile geliyor. 2500 lira kadar icra sürecinde olan ailelerin icra borcu siliniyor ve bunun devlet üstleniyor. Tüm bunların yanında 2000 liraya kadarda elektrik, su, telefon, doğal gaz borçları tamamen ortadan kaldırılıyor. İşte, icra düzenlemesinde son durum ve başvuru şartları…

Yoksul ve yardıma muhtaç dar gelirli ailelere devlet desteği, icra borcu olanlar için ön planda yer alıyor. İcra ve haciz borçlarının silinmesi adına yeni çıkarılacak icra düzenlemesi yasası ile 30 milyar lira büyüklüğündeki borçların silinmesi için ilk adım Eylül ayında atılıyor.

6 milyona yaklaşan dar gelirli ailelerin 30 milyar lira değerindeki icralık borçları belirli başvuru şartları altında sıfırlanacak. İlk aşamada 2000 liraya kadar olan elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait borçlar devlet tarafından karşılanacak. Bu borçlar silinmekle beraber icradan da düşülecek. Bunların yanında vatandaşların borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını gider olarak üstlenecek ve vergiden tamamen düşecek.

İcra Borçları

2500 Liraya Kadar Olan İcralık Borçlar Sıfırlanacak

İkinci aşamada ise dar gelirli ailelerin icradaki borçlarına yeni bir düzenleme gerçekleştirilecek. 2500 liraya kadar olan icra takibindeki borçları devlet üstlenmiş olacak. Bu borçların silinmesi içinde öncelikle yasa teklifi hazırlanarak TBMM’ye sunulacak. Komisyon ve genel kurul görüşmelerinin ardından da icra düzenlemesi Resmi Gazete tarafından yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak.

İcradaki silinecek borçlar içinde 15 Ağustos tarihi baz alınacak. Borçların silinmesi için bir diğer şart da vatandaşın borcu için icra sürecinin başlamış olması esas alınarak, icraya işlem başlamamışsa bu kapsamda olmayacak.

İcra Borçları

Elektrik, Su, Doğal gaz ve Telefon Borçları da...

İcra düzenleme yasası çıktıktan sonra herhangi bir başvuru yapılmasına gerek kalmayacak. Yardıma muhtaç dar gelirli ailelerin 2000 liraya kadar olan elektrik, su, doğal gaz, telefon aboneliklerinden kaynaklanan borçları silinecek ve 2500 liraya kadar olan icra takibindeki borçları da sıfırlanmış olacak.

Dar gelirli ailelerin 2500 liraya kadar icralık borçları sıfırlanıyor! İcra düzenleme yasası geliyor ile ilgili etiketler Sosyal Yardım icra icra borçları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.