Dar gelirli ailelere 700 lira gıda ve erzak yardımı! İşte gıda ve erzak yardımları için başvurular

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2022 yılında belediyeler aracılığıyla 3 veya 4 ayda bir olmak üzere 700 TL gıda ve erzak yardımı yapılıyor. Dar gelirli vatandaşlarda gıda ve erzak yardımından yararlanmak için başvuru şartlarını araştırıyor. İşte, 700 TL gıda ve erzak yardımı için başvuru şartları…

Ekonomik anlamda dar boğazda olan aileler belediyeler aracılığıyla 3 ya da 4 ayda bir olmak şartıyla 700 TL gıda ve erzak yardımı gerçekleştirerek az da olsa yaralara merhem olmaya çabalıyor. Son olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarında da gerçekleştiren gıda yardımları kazançları açlık sınırı altında olan aileler için gerçekleştiriliyor.

Belirli kriterler ışığında yapılan gıda ve erzak yardımı hak kazanan aileler başvuruyu gerçekleştiren kişinin E-Devlet bilgileri üzerinden gerekli olan detaylara anında ulaşabiliyor. Türkiye genelinde ise gıda ve erzak yardımları için uygulama şekilleri belediyelere göre değişkenlik gösteriyor.

Dar gelirli ailelere 700 lira gıda ve erzak yardımı! İşte gıda ve erzak yardımları için başvurular

700 TL Gıda ve Erzak Yardımı Başvurusu Şartları

700 TL gıda ve erzak yardımı için başvuru formları, E-Devlet üzerinden yayınlanıyor. Başvuru formuna ulaşmak için linke tıklamak yeterli olup girişiniz size daha önceden verilen şifre ile gerçekleştiriliyor. E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra da aram kısmına “Sosyal ve Ekonomik Destek Başvuru” yazmak yeterli oluyor.

Açılan sayfada başvuru bölümünü gördükten sonra ön başvuru formu ile ilk adımı atıyoruz. Ön başvuru formları eksiksiz tamamlandıktan sonra da başvuru formunu göndererek cevap beklemeye başlıyoruz.

Başvurularınızın durumu “Sosyal ve Ekonomik Destek Başvuru” sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Gıda ve erzak yardımı başvurunuzun sonucu yapılan incelemeler neticesinde SMS ise size bildiriliyor.

700 TL Gıda ve Erzak Yardımını Kimler Alabilir?

Dar gelirli ailelere yönelik gerçekleştirilen 700 TL gıda ve erzak yardımından yararlanmak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Dar gelirli ailelere 700 lira gıda ve erzak yardımı! İşte gıda ve erzak yardımları için başvurular - Resim : 2

- T.C. vatandaşı olmak
- Herhangi bir şekilde geliri olmamak
- Sosyal güvencesi bulunmamak
- 65 yaş üzeri ve geliri olmamak
- Düzensiz ve yetersiz geliri olanlar
- Çalışmaya engel bir durumu bulunanlar
- Muhtaçlık sınırı altında yaşayanlar
- Evinde yaşlılara bakmakla yükümlü olan işsizler
-Afet meydana gelen bir bölge içerisinde olumsuz etkilenen afetzedeler
- Eşi vefat eden dul ve işsiz kadınlar

700 TL gıda ve erzak yardımı için başvurularınızı 144 numaralı destek hattı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Sosyal yardımlar ve bankaların düzenlemiş olduğu promosyonlarda tüm bilgiler internet kaynaklı olup verilen rakam ve tutarlardan SuperHaber ekibi sorumluluk kabul etmemektedir.

Dar gelirli ailelere 700 lira gıda ve erzak yardımı! İşte gıda ve erzak yardımları için başvurular ile ilgili etiketler gıda yardımı erzak yardımı belediyeler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.