Dar gelirli ailelere 1500 lira kırtasiye yardım parası veriliyor! İşte kırtasiye yardımı başvurusu

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte dar gelirli aileler çocukları için kırtasiye yardımlarından yararlanmak istiyor. Okul çağındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen 1500 lira kırtasiye yardımları ailelerin yükünü az da olsa azaltıyor. İşte kırtasiye yardımı için başvuru şartları…

Dar gelirli ailelerin öğrenim gören çocuklarına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyeler aracılığıyla daha iyi bir eğitim görmeleri adına kırtasiye yardımı veriliyor. Bakanlığın yanında bazı belediyelerde yardıma muhtaç yoksul ailelere destek olmak adına kırtasiye yardımları için destek sağlıyor.

Yoksul çocukların eğitim hayatlarını aksatmamaları adına ve onların okullarında diğer öğrencilerle eşit şartlarda eğitim alabilmeleri için kırtasiye yardımında yararlanmak isteyen aileler, başvuruların nasıl gerçekleştirileceği yönünde araştırmalarını daha da hızlandırdı.

Kırtasiye Yardımı Nedir?

Ekonomik anlamda dar boğazda olduğumuz şu günlerde maddi durumu olmayan dar gelirli ailelerin çocuklarına daha iyi bir eğitim görmeleri adına karşılıksız olarak 1500 liraya kadar kırtasiye yardımı gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir işi bulunmayan, SGK kaydı olmayan yardıma muhtaç dar gelirli aileler kırtasiye yardımına başvurabilmektedir.

Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri; asgari ücretin 1/3’ü ve altında olanlar; dar gelirli aileler olarak kabul edilmektedir. Bir işi olmasına rağmen temel asgari ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelerde çocuklarının eğitim hayatı için bu yardımdan faydalanabilmektedir.

Kırtasiye Yardımı

Kırtasiye Yardımı Nereden Alınır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerçekleştirilen kırtasiye yardımlarında belediyelerde kendi bünyelerinde destek vermektedir. Kırtasiye yardımı alabilmek için birçok dernek ve vakıf da bulunmaktadır. Kırtasiye yardımı gerçekleştiren belediyeler maddi durumu kötü olan öğrenciler içinde burs imkanı sağlamaktadır.

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardımına başvuruda bulunabilmek için öncelikle öğrenci velilerinin kaymakamlıklara bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekmektedir. İkametlerinin yer aldığı kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından kırtasiye yardımı başvurusu yapılabilmektedir.

Bunların yanında kırtasiye yardımları artık e-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için maddi durumu elverişsiz olan aileler https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresi üzerinden başvurularını yapabilmektedirler.

Kırtasiye Yardımı Başvuru Formu 2022

Kırtasiye yardımı için velilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ya da belediyelere giderek başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Verilen başvuru formları eksiksiz ve tam olarak doldurulmalıdır.

Gerek belediye gerekse Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kırtasiye yardımları her sene sadece bir kereye mahsus olarak yapılmaktadır. Başvuru sahibi kişilerin kırtasiye yardımına başvururken doldurdukları formda mutlaka doğru ve gerçekçi bilgiler paylaşmaları gerekir.

Maddi durumları iyi olmasına karşın kendilerini yoksul ve işsiz gösteren veliler; sonradan Bakanlık ya da belediye tarafından tespit edilmeleri halinde cezai yaptırıma maruz kalmakta ve aldıkları kırtasiye ve diğer yardımları faizleriyle birlikte geri ödemekle yükümlü olmaktadırlar.

Kırtasiye Yardımı

Kırtasiye Yardımı İçin Gerekli Olan Belgeler

Kırtasiye yardımı başvurusunda bulunmak için gerekli olan belgeler şöyle sıralanmaktadır:

• Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı
• Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı
• Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi
• Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge
• Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği
• Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi
• Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi
• Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi
• Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

Kırtasiye Yardımı Ne Kadar?

Dar gelirli ailelerin çocukları için gerçekleştirilen kırtasiye yardımları 2022-2023 eğitim öğretim başlangıcında Eylül ayı içerisinde hesaplara yatırılmaktadır. Kırtasiye yardımı bu sene için 1500 lira olarak belirlenmiştir.

Dar gelirli ailelere 1500 lira kırtasiye yardım parası veriliyor! İşte kırtasiye yardımı başvurusu ile ilgili etiketler Sosyal Yardım kırtasiye yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.