Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları

Dar gelirli muhtaç sahibi ailelere odun ve kömür yardımları kış ayları yaklaşırken devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler ısınma giderlerini karşılayabilmek adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Belediyeler tarafından odun ve kömür yardımları yapılıyor. İşte, e-Devlet odun ve kömür yardımı için başvuru şartları…

Dar gelirli aileler için kış ayları yaklaşırken odun ve kömür yardımları sürüyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Belediyeler, yaklaşan kış ayları ile beraber ihtiyaç sahibi aileler için odun ve kömür yardımı gerçekleştiriyor. İşsiz veya yardıma muhtaç vatandaşların yanında sigortalı bir işte çalışmasına rağmen aylık hane halkı kişi başı ortalama kazançları, asgari ücretin 3/1’in altında olanlarda kömür yardımlarından yararlanabiliyor.

1350 TL Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli aileler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, yaklaşan kış ayları ile beraber kömür ve odun yardımı yani yakacak yardımı almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, Belediyelere ya da Derneklere başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Belediye Kömür Yardımı Başvurusu

Öncelikle ikametgahınızın bulunduğu bölgedeki İlçe Belediyelerine veya Büyükşehir Belediyesine giderek Sosyal Yardım Başvuru Formunda yer alan “yakacak yardımı” seçeneğini işaretleyerek kömür yardımına başvuruda bulunulabiliyor.

Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları

Belediyeler ise kömür yardımları için ön başvuruları E-Devlet sistemi üzerinden kabul ediyor.

E-Devlet sistemi üzerinden kömür yardımı başvurusu yapabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Hemen ardından Uygulamaya Git seçeneğine tıkladıktan sonra başvuru formunda başvuracağını belediyeyi seçiyorsunuz. Sonraki aşamada ise başvuru formunu doldurarak sosyal yardım türleri arasından “Yakacak Yardımı” seçeneğini işaretliyorsunuz.

Kömür yardımı hakkında detaylı bilgilere ise ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden de erişebiliyorsunuz.

Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları - Resim : 2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kömür Yardımı Başvurusu

Dar gelirli aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere sadece gıda ve erzak yardımı değil giysi ve kömür yardımında da bulunuyor.

E-Devlet sistemi üzerinden veya farklı bir platformdan kömür yardımına başvuramıyorsunuz. Bunun için mutlaka https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayarak başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları ile ilgili etiketler Sosyal Yardım dar gelirli aileler kömür yardımı odun yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.