Dar gelirli aileler ile engellilere 1400 lira sosyal yardım veriliyor! İşte Aile Destek başvuru formu

Ekonomik anlamda zorluk çeken dar gelirli ailelere ve engelli vatandaşlara devlet tarafından verilen sosyal yardımlar devam ediyor. Hak sahiplerine ise ilk ödemeler resmen 29 Temmuz Cuma günü başlıyor. Bu bağlamda başvuruları kabul edilen aileler ve engellilere 1400 liraya kadar ödeme gerçekleştiriliyor. İşte, Aile Destek Programı 1400 TL sosyal yardım parası başvurusu…

Kurban Bayramı sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen sosyal yardımlar kaldığı yerden devam ediyor. Ekonomik anlamda zor durumda olan ailelerin imdadına yetişen devlet kurumları, onları bir nebze de olsa rahatlatmak adına elinden gelen desteği veriyor.

Dar gelirli olan ve ihtiyaçları doğrultusunda ekonomik zorluklarla boğuşan aileler için gerçekleştirilen sosyal yardımlardan birisi de Aile Destek Programı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her ay verilen 1400 lira sosyal yardım parası oluşturuyor. Sosyal yardım için başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerde bu konuda hakkında bilgileri zaman zaman araştırıyor.

Aile Destek Programı Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile Destek Programı bünyesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından maddi durumu elverişsiz olan ailelere verilen 1400 lira sosyal yardım parası için başvurular devam ediyor. Bu yardımdan yararlanmak isteyen aileler öncelikle PTT şubelerine giderek T.C. kimlik numaraları karşılığında kendilerine E-Devlet şifresi almaları gerekiyor.

Dar gelirli aileler ile engellilere 1400 lira sosyal yardım veriliyor! İşte Aile Destek başvuru formu

Aile Destek Programı başvurusu yapmak isteyenler öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesine giriş yapmaları gerekmektedir. Hemen ardından Bakanlık sayfasında karşınıza çıkan Hizmetler bölümünden Aile Destek Paketi ibaresine tıklayarak başvuru kısmına ulaşmalıdırlar.

Eğer ki E-Devlet sistemi üzerinden sosyal yardım başvurusu gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları’na gitmeniz gerekmektedir.

Aile Destek Programı Sosyal Yardım Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Devlet kurumlarına başvuruda bulunarak 1400 lira sosyal yardım parası almak isteyen dar gelirli aileler, bu yardım başvurularının ne zaman sonuçlanacağı konusunda bilgileri araştırmaktadır. Şu iyi bilinmelidir ki bu kısım yoğunluk derecesine göre değişmektedir.

Sosyal yardım başvuruları olumlu sonuçlanan aileler 1 ay içerisinde 1400 lira destek paralarını alabilmektedir.

Eğer ki nakit anlamda destek alıyorsanız hesaplarınıza yatan 1400 liralık tutarı, PTT şubelerine giderek ya da PTT ATM’lerden anında çekebilirsiniz. Sürekli olarak her ay gerçekleştirilen 1400 TL sosyal yardım ödemeleri de PTT şubelerinden alınabilmektedir.

Dar gelirli aileler ile engellilere 1400 lira sosyal yardım veriliyor! İşte Aile Destek başvuru formu - Resim : 2

Sosyal yardım başvurularınız sonuçlandıktan sonra irtibat halindeki cep telefonlarınıza Bakanlık tarafından kısa SMS gönderilecektir. Gönderilen bu kısa SMS’in hemen ardından yapmanız gereken işlemlere anında ulaşabilir ya da bu bilgileri E-Devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Eğer ki sosyal yardım başvurunuz üzerinden uzunca bir zaman geçmesine rağmen haber alamadıysanız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim numarası olan ALO 170 hattı üzerinden de bilgi alabilirsiniz.

NOT: Sosyal yardımlar ve bankaların düzenlemiş olduğu promosyonlarda tüm bilgiler internet kaynaklı olup verilen rakam ve tutarlardan SuperHaber ekibi sorumluluk kabul etmemektedir.

Dar gelirli aileler ile engellilere 1400 lira sosyal yardım veriliyor! İşte Aile Destek başvuru formu ile ilgili etiketler Sosyal Yardım dar gelirli aileler sosyal yarıdm parası aile destek programı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.