Danimarkalıların festivali kan dondurdu: Yunus katliamı!

Danimarka'nın Faroe Adaları'nda her yıl düzenlenen Grindadrap ismindeki festivalde 1500 kadar yunus insanlık dışı şekilde katledildi. Bu sayıya onların ölecek olan yavruları dahil değil. Denizdekilerin zıpkınlarla, karadakilerin ise elektrikli matkapları kafalarına sokarak hayatlarına son verildiği festival kan dondurdu. Deniz, dünyanın en zeki memelilerinden birinin kanı ile doldu. Bu barbarlığı gerçekleştiren Avrupa Birliği'nin sevilen üyesi Danimarka olduğu için, diğer ülkeler sessiz kaldı.

Danimarka'nın Faroe Adaları'nda geleneksel yunus katletme festivali düzenlendi.

1500 YUNUS İNSANLIK DIŞI ŞEKİLDE KATLEDİLDİ

Yaklaşık 1500 yunus, Grindadrap adlı etkinlikte acımasızca katledildi. Bu sayıya, ailelerdeki ebeveynler öldüğü için ölecek yavrular dahil değil. 

Hafta sonu düzenlenen etkinlikten görüntüler, kıyı şeridinin ölü yunusların kanıyla kırmızıya dönüştüğünü gözler önüne serdi.

KIYIDAKİLER ELETRİKLİ MATKAPLARLA ÖLDÜRÜLDÜ

Yunuslar motorbotlarla kıyıya doğru sürüklendi. Daha sonra balina avcıları tarafından zıpkınlar ve hatta elektrikli matkaplar kullanılarak kıyılarda öldürüldüler.

OLAN ŞEY ÇOK NET: BARBARLIK

Bölgedekiler etkinliği her ne kadar "yerli balina avcılığı" şeklinde tanımlamaya çalışsa da sosyal medyada "barbarlık" olarak nitelendirilen festival, tepkilerin odağına oturdu. Zira balina avcılığı da barbarlığın ta kendisi. 

Danimarkalı yetkililere ve Avrupa Birliği'ne yapılan çağrılarda, her yıl düzenlenen festivale son verilmesine yönelik adımlar atılması istendi.

Fakat katliam yapan kendi klüplerindeki ülkelerden Danimarka olunca, sessiz kaldı.

BÖLGE HALKI, GEZEGENİN EN ZEKİ CANLILARINDAN BİRİNİ YİYOR

Bölge halkı, yunusların diyetlerinin önemli bir bileşenini oluşturduğunu söylüyor ve söz konusu deniz canlılarının etleri ile yağlarını yemeklerde kullanıyor.

Katliam, "yiyecek ithalatına harcanacak paranın ve doğal kaynakların tüketiminin önüne geçmek" şeklinde savunulmaya çalışılıyor.

Ayrıca yunusların öldürülmesiyle ataların anıldığı şeklinde bir gerekçe öne sürülüyor.

Fakat tarihte Vikinglerin kıyıda çırpınan yunusların kafalarına elektrikli matkap sokarak öldürdüklerine dair bir kayıt bulunmuyor... 

Danimarkalıların festivali kan dondurdu: Yunus katliamı! ile ilgili etiketler Danimarka Avrupa Birliği grindadrap festival yunus katliam barbarlık faroe adaları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.