Danimarka'da terör saldırısı! AVM'yi silahla taradılar

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenlendiği ve çok sayıda kişinin vurulduğu bildirildi. Danimarka polisi saldırının müslümanlara yönelik olduğunu açıkladı. İlk bilgilere göre 9 kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Amager bölgesindeki Field's adlı AVM’de silah saldırı düzenlendi. Silah seslerinin duyulması üzerine müşteriler AVM’yi koşarak terk ederken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.

Danimarka polisi saldırının müslümanlara yönelik olduğunu açıkladı. AVM'de yemek yiyen müslüman kadın ve çocuklara ateş ettigi bilgisi öğrenildi. İlk bilgilere göre 9 kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi. Uluslararası terör uzmanları, saldırının yeni Breivik vakası olabileceğini ifade ediyorlar.

Danimarka'da terör saldırısı! AVM'yi silahla taradılar

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Polis tarafından yapılan açıklamada, silah saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğu aktarıldı. Saldırıyla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir erkek gözaltına alındı. Saldırganın Noah Esbensen olduğu tespit edildi. Esbensen'in silahla çekilmiş çok sayıda fotoğrafı ortaya çıktı.

Danimarka'da terör saldırısı! AVM'yi silahla taradılar - Resim : 2

 

 

 

 

Danimarka'da terör saldırısı! AVM'yi silahla taradılar ile ilgili etiketler Danimarka terör saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.