Danimarka dışında 5 ülkede daha tespit edildi

Danimarka'da çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda koronavirüs tespit edilmesinin ardından itlafa başlanmıştı. Ancak, 5 ülkede daha vizonlarda koronavirüs tespit edildi. Bu ülkeler ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç. Sadece Danimarka'da yaklaşık 17 milyon vizon itlaf edilecek. Diğer ülkelerle bu rakam bir kaç kat artacak.

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan açıklamada Danimarka'nın ardından, ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'teki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, vizonlarda rastlanan Kovid-19 türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının yeni tip koronavirüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiğine işaret edildi. 

Öte yandan virüsün bu türünde, daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine de rastlandığı kaydedildi.

Danimarkalı yetkililer, vizonlardaki bu türün, insanlara bulaştığını ve şimdiye kadar 12 kişiyi enfekte ettiğini duyurmuştu.

Mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı açıklanmıştı.

Danimarka'da çiftliklerde yetiştirilen 15-17 milyon civarındaki vizonun, Kovid-19'un hayvanlarda mutasyona uğradığının tespit edilmesi üzerine uyutulacağı bildirilmişti. 

Virüs tespit edilen ülke sayısının artması ile itlaf edilecek vizon sayısının da birkaç kat artacağı ifade edildi.

 

Danimarka dışında 5 ülkede daha tespit edildi ile ilgili etiketler Danimarka ABD İspanya İsveç İtalya Hollanda DSÖ Cluster-5 virüs vizon mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.