Dallas Mavericks'ten Luka Doncic'e süper maksimum kontrat: 5 yıl 207 milyon dolar!

Dallas Mavericks'in süper yıldızı Luka Doncic, 5 yıllık 207 milyon dolar tutarından yeni bir kontrata imza attı. 22 yaşındaki Sloven guard, yeni sözleşmeyle birlikte 200 milyon Dolar'a imza atan en genç isim unvanının da sahibi oldu.

Basketbolun altın çocuğu Luka Doncic, Dallas Mavericks'ten dev kontratı kaptı. NBA'e damga vuran Sloven yıldız 5 yıllık 207 milyon dolar tutarında yeni bir kontrat imzaladı. 2018 draftında Dallas Mavericks tarafından 1 tur 3. sıradan seçilen ve 4 yıllık 32 milyon dolarlık kontratı sona eren 22 yaşındaki guard, yeni sözleşmeyle tarihe de geçti.

Flaş haberleriyle bilinen NBA muhabiri Adrian Wojnarowski imzalı ESPN haberine göre; Tokyo 2020'nin ardından Slovenya'da tatilde olan Doncic'i kalabalık bir Mavericks heyeti ziyaret etti. Doncic'in ziyaretçileri arasında Mavericks'in sahibi Mark Cuban, genel menajer Nico Harrison, yeni koç Jason Kidd, genel müdür yardımcısı Michael Finley ve özel danışman Dirk Nowitzki yer aldı. Ljubljana'da gerçekleşen zirvede oyuncunun menajeri Bill Duffy'ye 5 yıllık 207 milyon dolar tutarında yeni sözleşme sunuldu.

LUKA DONCİC VAKFI'NI BÜYÜTECEK

Duffy, ESPN'e verdiği demeçte, Doncic'in Salı günü Slovenya'da sözleşme imzalayacağını ve  bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

ESPN'e yaptığı açıklamada Doncic, "Bugün bir rüya gerçek oldu. Basketbol oyunu bana çok şey verdi ve beni birçok harika yere götürdü. Mavericks'in bir parçası olarak Dallas'ta kaldığım için heyecanlıyım. Bu yeni sözleşmeyle birlikte, çabalarımı artırdığımı ve Luka Dončić Vakfı'nı genişletmeye odaklandığımı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Vakfım uluslararası kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bu, benim ülkem Slovenya gibi benim için çok şey ifade eden yerlere ve Kuzey Teksas'taki topluluklara geri dönecek. Yakında Slovenya'da iki basketbol sahası açacağımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Oyunu öğrendiğim ve uyguladığım çocukluk sahalarımı yeniliyoruz. Çocuklara aynı sahalarda oynama ve sporu sürdürme fırsatı Gördüğüm rüyaların aynısı beni heyecanlandıran bir şey" ifadelerini kullandı. 

Dallas Mavericks'ten Luka Doncic'e süper maksimum kontrat: 5 yıl 207 milyon dolar!

KEVİN DURANT'İN AVRUPA VERSİYONU

Doncic, 2017-18 sezonunda Real Madrid'i şampiyonluğa taşıyarak EuroLeague tarihinin en genç MVP'si oldu. Atlanta Hawks'tan tarasından seçilen Doncic, Trae Young'a tercih edilmişti.

2018-19'da Yılın Çaylağı ödülünü kazanan ve son 2 sezondur All-NBA'de ilk 5'e giren Doncic'in bu başardığını NBA tarihinde sadece dört oyuncu başarabildi. ABA-NBA birleşmesinden bu yana 23 yaşından önce bu başarıya ulaşan tek oyuncular Doncic ve Kevin Durant...

Doncic, NBA kariyer ortalamaları 25.7 sayı, 8.4 ribaund ve maç başına 7.7 asist... Play-off performansı ise 13 sezon sonrası maçta 33.5 sayı, 8.8 ribaund ve 9.5 asist...

NBA'de bir sezonda 35 sayı ortalamasıyla oynayan en genç oyuncu olan Luka Doncic, yeni sözleşmeyle birlikte 200 milyon Dolar'a imza atan en genç isim unvanının da sahibi oldu. NBA tarihinde 200 milyon Dolar ve üzeri kontrata imza atan yıldızlar: Giannis Antetokounmpo, James Harden, Stephen Curry (X2), Russell Westbrook, Rudy Gobert ve Trae Young.

Dallas Mavericks'ten Luka Doncic'e süper maksimum kontrat: 5 yıl 207 milyon dolar! ile ilgili etiketler NBA Luka Doncic Dallas Mavericks
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.