Dahi oyun geliştiricisi Kojima'ya büyük ödül: Japonya'da Güzel Sanatlar Ödülü'ne layık görüldü

Oyun kariyerine 1986’da, Konami’de başlayan ve pek çok sayıda başarılı işe imza atan Hideo Kojima, Japonya’da düzenlenen törenle anlamlı bir ödülün sahibi oldu. Kojima, bu ödüle layık görülen ikinci oyun geliştiricisi oldu. 

Tüm oyun dünyasının takdirini kazanan Hideo Kojima, tam 36 yıldır oyun sektörüne hizmet vermeye devam ediyor. Kojima, son olarak Death Stranding oyunuyla sevenlerinin karşısına çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde devam oyunu gelebilir söylentisinin ardından, oyunun geliştirici ve tasarımcısı Hideo Kojima yeni bir başarıya daha imza attı. 

Hideo Kojima, tüm eleştirilere rağmen aldığı ödüllerle iyi bir iş yaptığını gözler önüne sermeye devam ediyor. Daha önce de BAFTA Ödül Töreni’nde Teknik Başarı Dalında BAFTA Oyun Ödülü’ne layık görülen ve daha pek çok ödülün sahibi olan Death Stranding’in ardından oyunun geliştiricisi ve tasarımcısı Hideo Kojima önemli bir ödülü daha evine götürdü.

Dahi oyun geliştiricisi Kojima'ya büyük ödül: Japonya'da Güzel Sanatlar Ödülü'ne layık görüldü

Bu ödül sanatın her alanında gerçekten çok başarılı işlere imza atmış ya da tabiri caizse sanatta yeni bir perde aralayan kişilere veriliyor. Kojima’da bu ödülü almaya hak kazanan son isim oldu. Kojima, bu ödüle layık görülen ikinci oyun geliştiricisi oldu. İlk kez bu ödülü alan video oyun geliştiricisi ise 2010 yılında Nintendo için Pikmin oyun serisini geliştiren Shigeru Miyamoto’ydu. 

Dahi oyun geliştiricisi Kojima'ya büyük ödül: Japonya'da Güzel Sanatlar Ödülü'ne layık görüldü - Resim : 2

Kojima, aldığı ödül sonrası şu tweetleri attı;

Dahi oyun geliştiricisi Kojima'ya büyük ödül: Japonya'da Güzel Sanatlar Ödülü'ne layık görüldü - Resim : 3

''Japonya Hükümeti Kültür İşleri Dairesi'nden 72. Güzel Sanatlar Eğitim Bakanı Ödülü'nü aldım. Çok teşekkürler. 36 yıldır oyun üretiyorum.''

Dahi oyun geliştiricisi Kojima'ya büyük ödül: Japonya'da Güzel Sanatlar Ödülü'ne layık görüldü - Resim : 4

“Oyunların, olgunlaşmamış ortamının kültürel bir sanat ‘ifade' biçimi olarak değerlendirilmesinden çok mutluyum. Kendimi dijital eğlencenin yaratılmasına adamaya devam edeceğim. Destekleriniz için çok teşekkür ederim.” 

Dahi oyun geliştiricisi Kojima'ya büyük ödül: Japonya'da Güzel Sanatlar Ödülü'ne layık görüldü ile ilgili etiketler Hideo Kojima konamı Death Stranding ödül
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.