Daha güçlü ekonomi için, Türkiye için kazanç vakti!

Emlak sektörü Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak yeni bir tarihi kampanyaya daha imza atıyor. Emlak sektörünün önde gelen kuruluş ve şirketlerinin hayata geçirdiği “Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyası ile vatandaşların daha uygun koşullarda konut sahibi olmalarının yanı sıra yatırımlarının da milli ekonomimize katkı sağlaması amaçlanıyor.

Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyasına dair detaylar 28 Ağustos 2018’de Swissotel’de düzenlenen basın toplantısında aktarıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ile birlikte kampanya destek veren İLBANK, KİPTAŞ, Oyak İnşaat, GYODER, KONUTDER, İNDER, İMKON ve TMB ile şirketlerin yöneticileri katıldı.

“BİZ GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ, GÜÇLÜ BİR EKONOMİYİZ”

“Türkiye için Kazanç Vakti” basın toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Gayrimenkul sektörümüz üzerine ne zaman düştüyse, Türkiye’nin ekonomik şartlarda sıkıntı içerisine girdiği anda üstüne düşen vazifeyi kararlılıkla yerine getirdi. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de “Türkiye İçin Kazanç Vakti” sloganıyla bir kampanya başlattı.

Daha güçlü ekonomi için, Türkiye için kazanç vakti!

 Türkiye’nin istikrarlı ekonomisinde, ekonominin daha da ileriye gitmesinde, dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girmesinde inşaat sektörü her zaman önemli olmuştur, önemli olmaya da devam edecektir. İnşaat sektörü olarak da yapılması gereken tüm fedakârlığı sektör olarak bugün yine net bir şekilde fedakârlık noktasında sektörümüz yapıyor. Bakanlığımız ve Bakanlığımıza bağlı ilgili kuruluşlarımız da bu fedakârlık noktasında üstüne düşen neyse yerine getirecektir.

Biliyorsunuz ülkemiz ekonomik bir kuşatmayla karşı karşıya. Tabii biz güçlü bir ülkeyiz. Ne kadar zor şartlar altında olursa olsun sektörlerimiz büyümeye, ülkemiz büyümeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın biliyorsunuz dövizinizi bozdurun çağrısına karşı milyonlarca vatandaşımız da dövizlerini bozdurarak milli bir duruş sergiledi.

 “TÜRKİYE İÇİN KAZANÇ VAKTİ” KAPSAMINDA YAKLAŞIK 100 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM

Kampanyaya dair detay bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 100 bin bağımsız bölümü içeriyor ve yine stoklarla sınırlı, yani yüzde 25’i kadar stokla kampanya dahilinde projeler satılacak. Projemiz başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Anadolu’nun tüm illerinde derneklerimizin ve konfederasyonumuzun bağlı olduğu hemen hemen bütün inşaat firmalarının katılımıyla gerçekleşecek.

 Projelerin satış fiyatı üzerinden bir kere en başta yüzde 10 indirim yapacaklar, yani 500 bin liraysa buna yüzde 10 indirim yapılacak ve fiyat 450 bin liraya inecek. Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Ancak bu peşinatla alakalı bugün diyelim ki dövizde yatırımını değerlendiren veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse, bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize veya altın yükseldi. Bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil. Buradaki artışın tamamen bire-bir yansımasını, verdiği peşinat kadar yansımasını daire bedelinden düşülecek.

 Türkiye için Kazanç Vakti kapsamında yine 12. ve 24. aylarda yüzde 15’lik ara ödemeler söz konusu olacak. Geriye kalan 120 aylık tutar için ise aylık 0.98 vade farkıyla yüzde 60’lık kısım için banka ve kefil olmadan yüklenicilerimiz, idarelerimiz kendi bünyesinde kredilendirme yapacaklar. Bu da dairenin totaline baktığınızda yaklaşık yüzde 0,84 vade farkına geliyor. Yani bugün faiz oranlarının yüzde 2’lerde olduğunu düşünürseniz çok büyük fedakârlık. Diğer yandan 6 ay veya 1 yıl içerisinde ben artık dairemin borcunu kapatmak istiyorum diyenlere de, ayrı ayrı avantajlar var, bunları detaylı olarak satış ofislerinde ilgili arkadaşlarımız net bir şekilde bunları vatandaşlarımıza aktaracaklar. Banka ve kefaletin olmaması da yine yüklenicilerimizin ve sektörümüzün yaptığı ayrı bir fedakârlık.

 BUGÜN SEKTÖRÜMÜZÜN KAZANMA GÜNÜ DEĞİL, BUGÜN FEDAKÂRLIK GÜNÜ

Gayrimenkulün ülkemizde her zaman değerlendirdiğini ve bu kampanya ile yapılan fedakârlıkla da vatandaşların kazanmama ihtimallerinin olmadığını düşündüğünü söyleyen Kurum, Dolayısıyla artık hem ekonomiye bir değer anlamında hem sektöre bir değer anlamında hem de alıcıların kazanması anlamında çok önemli bir kampanya. Tabi bu duruş bazılarını rahatsız ediyor bizim Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık süreciyle devam eden şu anda da ekonomik kuşatmayla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde bu milli duruş, bu milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor, rahatsız etmeye de devam edecek. Bizim bugün sektörümüzün kazanma günü değil, bugün fedakârlık günü. Bunu daha önce vatandaşlarımız dövizlerini bozdurarak gösterdiler, şu anda da Bakanlığımız ve devletimiz, sektörümüz, sektör temsilcilerimiz de bu duruşu açıkçası net bir şekilde gösteriyorlar.

 Vatandaşımız da her zor süreçte devletinin, milletinin yanında oldu. Her zaman şunu söyledi: ‘Vatan sağ olsun dedi, devletimiz bir olsun, beraber olsun’ dedi. Bu da çok önemli bir duruş. Biz böyle durduğumuz sürece Allah’ın izniyle bizim bileğimizi kimse bükemez ve bükemeyecekte bunu da net bir şekilde göreceğiz. Biz Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 100 günlük eylem planlarımızı hazırladık bu 100 günlük eylem planları içerisinde Bakanlığımız olarak sektörümüzü de ilgilendiren, diğer sektörleri de ilgilendiren yaklaşık 39 eylemimiz var. Bu eylemlerden hiçbir şekilde geri durmuyoruz. Aynı kararlılıkla, aynı azimle projelerimizi devam ettiriyoruz. Bundan hiçbir vatandaşımızın hiçbir sektör temsilcisinin açıkçası şu kadar da olsa bir şüphesi olmasın. Bu gibi kuşatmalar daha çok olacaktır, ancak biz bu duruşu sergilediğimiz sürece inşallah her zaman büyüyerek ekonomimiz büyüyerek devam edecektir.

Daha güçlü ekonomi için, Türkiye için kazanç vakti! - Resim : 2

 YÜZDE 10 PEŞİNAT İLE 120 AYA KADAR 0,98 VADE FARKI İLE BANKASIZ VE KEFİLSİZ

“Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyası ile dövizini veya altınını peşinata çevirerek konut satın alanlara kaçırılmayacak yatırım fırsatları sunuluyor. Bu çerçevede kampanyadan konut alanların yatırımları 1 yıl boyunca güvence altına alınıyor.

 31 Ekim’e kadar geçerli olan kampanyada ayrıca; satış bedeli üzerinden yüzde 10 indirime ek olarak indirimli satış bedeli üzerinden yüzde 10 peşinat ile 120 aya kadar 0,98 vade farkı ile bankasız ve kefilsiz konut sahibi olmanın önü açılıyor.

Daha güçlü ekonomi için, Türkiye için kazanç vakti! - Resim : 3

 33 PRESTİJLİ EMLAK KONUT GYO PROJESİNDE 12.000 BAĞIMSIZ BÖLÜM

29 Ağustos 2018 ile 31 Ekim 2018 arasında geçerli olacak “Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyasına dahil olan projeler 33 projede 12.000 bağımsız bölüm için geçerli olacak.

Kampanyaya dahil olan projeler ise şu şekilde: Avrupark Hayat, Büyükyalı, Cer İstanbul, Ebruli Ispartakule, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Köy, Merkez Ankara, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Ofis Karat Bakırköy, Semt Bahçekent, Tem 34, Temaşehir, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Validebağ Konakları, Yeniköy Konakları İstanbul, Başkent Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları, Körfezkent Çarşı, Kuzey Yakası, Niğde Emlak Konutları, Nevşehir Emlak Konutları, Esenler Emlak Konutları, Avangart, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, İdealist Cadde ve Sofa Loca.

Daha güçlü ekonomi için, Türkiye için kazanç vakti! - Resim : 4

Daha güçlü ekonomi için, Türkiye için kazanç vakti! ile ilgili etiketler Türkiye kazanç vakti
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.