Daha fazla ölüme yol açabilir!

Tüm dünyanın koronavirüsle mücadelesi sürse de normalleşme adımları atılmaya başlandı. Virüsle ilgili uyarılarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, antibiyotik kullanmanın daha fazla ölüme yol açabileceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronayla mücadele etmek için antibiyotiği artırmanın bakteri direncini güçlendirerek daha fazla ölüme yol açacağı uyarısında bulundu.

Ghebreyesus ‘telaşa yol açacak sayıda’ bakteriyel enfeksiyonun giderek bağışlık kazanmaya başladığını belirtti.

Diken'in aktardığına göre, Ghebreyesus şunları söyledi: “Kovid-19 salgını antibiyotik kullanımının artmasına neden oldu, bu da bakteri direncinin artmasına yol açarak, salgın sırasında ve sonrasında hastalığın etkisini ve ölümleri artıracak.”

"EN ACİL SORUNLARDAN BİRİ"

Kovid-19 hastalarının yalnızca küçük bir kısmında antibiyotiğe ihtiyaç duyulduğunu dile getiren DSÖ direktörü, antimikrobiyal direnci ‘zamanımızın en acil sorunlarından biri’ olarak nitelendirdi.

Daha fazla ölüme yol açabilir! ile ilgili etiketler DSÖ antibiyotik Koronavirüs Korona kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.