Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı'nın konvoyu vuruldu

Ermenistan'ın işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan'ın içinde bulunduğu askeri konvoyun, Azerbaycan Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğu iddia edildi. Resmi kaynaklardan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmezken, Harutyunyan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Azerbaycan ordusunun nihai hedefi şehri ele geçirmektir. Şuşa'yı kontrol eden Karabağ'ı kontrol eder" demişti.

Ermenistan'ın, 27 Eylül sabahı Terter Rayonu ve Füzuli Rayonu'nda sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıya Azerbaycan ordusu karşı hücuma geçerek karşılık verdi. Bu kapsamda Dağlık Karabağ bölgesinde işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, birçok kritik nokta ele geçirildi.

Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan'ın içinde bulunduğu askeri konvoy, Azerbaycan Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğu iddia edildi. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İDDİALI AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Azerbaycan ordusunun nihai hedefi şehri ele geçirmektir. Şuşa'yı kontrol eden Karabağ'ı kontrol eder" demişti.

"ZAFERE İNANIYORUM" DEMİŞTİ

Harutyunyan, "Ben zafere inanıyorum, bu günlerin dönüm noktası olacağına inanıyorum. Bunun için mücadele etmeniz, Azerbaycan ordusunu cezalandırmanız, bir an önce Artsah'a gelmeniz gerekiyor. Birkaç gün içinde cephede bir kırılma noktası oluşturmalı ve düşmanı Şuşa'nın kapılarında cezalandırmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı'nın konvoyu vuruldu ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan dağlık karabağ Arayik Harutyunyan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.