SuperHaber muhabirinin gurur günü

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonu sahadan anbean aktaran SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e, Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Azerbaycan ordusu 27 Eylül 2020 tarihinde, Ermenistan tarafından sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılar sonrası işgal altındaki Dağlık Karabağ'a operasyon başlattı. 

Operasyonlar 44 gün sonra zaferle sonuçlanırken Dağlık Karabağ'daki işgalci güçler bölgeden tamamen çekilmek zorunda kaldı.

Savaş sırasında, cephede bozguna uğrayan Ermenistan kuvvetleri, savaşın seyrini değiştirmek maksadıyla birçok provokasyona başvurdu.

Bunlardan birisi de sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılardı. Masum insanları katleden Ermenistan'ın gerçek yüzünü dünyaya Türk medyası duyurdu. SuperHaber de sıcak çatışmaların yaşandığı noktalardan anbean gelişmeleri aktardı.

İnsanlık dışı saldırılarda bir anne gözlerinden oldu. Söz konusu gelişmeyi dünyaya duyuran SuperHaber, Sağlık Bakanlığı'na yaptığı çağrıyla, Pervin Gasımova'nın kararan dünyasına ışık olmaya çalıştı. Bakanlık yetkilileri, Gasımova'nın tedavisi için elinden geleni yapacağını duyurdu.

Savaşın seyrini değiştirmek isteyen Ermenistan, Azerbaycan'ın enerji kaynaklarını hedef aldı. Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyan doğal gaz boru hattına bomba atan işgalci Ermenistan kuvvetlerinin gerçek yüzünü Türkiye başta olmak üzere dünya, SuperHaber objektifinden gördü.

Zaferin ardından her fırsatta Türk basınına teşekkür eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile bir araya geldi. Buradaki görüşmede dünyaya kritik mesajlar veren Aliyev, Yüksel'e şükranlarını iletti.

SUPERHABER MUHABİRİNİN GURUR GÜNÜ

Yaklaşık 30 yıl süren işgali sonlandıran Azerbaycan, haklı temellere dayandırdığı operasyonu tüm dünyaya aktaran Türk basınına teşekkür etti. 

Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, muhabirimiz Mevlüt Yüksel'e Dağlık Karabağ'daki habercilik faaliyetlerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Belgede yer alan ifadeler şöyle;

''Azerbaycan askerinin sahada verdiği savaşın yanı sıra ülkemizin Vatan savaşı döneminde haklı davamızı tüm dünyaya duyurmak için medya alanında da bir savaş verdi. Bu savaşımızda anımızda durarak gerçekleri olduğu gibi dünya kamuoyuna ulaştırdığınız için size şükranlarımızı sunar, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine desteklerinizden ötürü teşekkür ederiz.''

SuperHaber muhabirinin gurur günü

 

 

SuperHaber muhabirinin gurur günü ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan SuperHaber mevlüt yüksel İlham Aliyez Hazar İbrahim Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.