"Dağlık Karabağ Fransa'nın yenilgisi"

Azerbaycan karşısında Ermenistan'ın diz çöktüğünü ilan etmesi Fransa'da da yankı buldu. Fransız L'Opinion gazetesi, Dağlık Karabağ'da Ermenistan'ın yenilgisinin bu ülkeyi destekleyen Fransa'nın da yenilgisi olduğunu yazdı. Haberde, "Ermenistan'a taraf ve Türkiye düşmanı olan Fransa için Dağlık Karabağ konusu Suriye ve Libya'dan sonra bir başka başarısızlıktır." ifadesi kullanıldı.

L'Opinion gazetesinin, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da savaşı kaybettiği vurgulanan haberinde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ateşkes anlaşmasını imzalayarak yenilgiyi de kabul ettiği kaydedildi. Haberde, Azerbaycan'ın yaklaşık 7 haftada Dağlık Karabağ'ın güneyinde 3 bin kilometrekare alanı işgalden kurtardığı da vurgulandı.

Stratejik ve sembolik değere sahip Şuşa kentinin de Azerbaycan'a kaldığı kaydedilen haberde, anlaşmanın detayları da paylaşıldı.

Haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasında ateşkes anlaşmasının imzalanmasını sağladığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin Azerbaycan'a destek verdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin'in bu konuda da devamlı görüştüklerinin aktarıldığı haberde, "Kesin olan bir şey var, ABD ve Fransa başta olmak üzere Batılılar diplomatik oyunun dışında kaldı." ifadesi kullanıldı.

Haberde, AGİT Minsk Grubu'nu Dağlık Karabağ konusunda bir çözüm bulamadıklarına da işaret edildi.

"Ermenistan'a taraf ve Türkiye düşmanı olan Fransa için Dağlık Karabağ konusu Suriye ve Libya'dan sonra bir başka başarısızlıktır." değerlendirmesinin yapıldığı haberde, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı üstünlüğünün daha çatışmaların ilk gününde açık şekilde ortaya çıktığı belirtildi.

Haberde, Rus askeri teçhizatının etkisinin Türk teknolojisi karşısında sınırlı kaldığı da vurgulandı.

"Dağlık Karabağ Fransa'nın yenilgisi" ile ilgili etiketler Fransa Fransız Ermenistan Azerbaycan Türkiye Rusya Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin karabağ L'Opinion gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.